Președintele Germaniei, declarație uluitoare la Cotroceni

Preşedintele Germaniei, Joachim Gauck, efectuează de luni până miercuri o vizită de stat în ţara noastră, la invitaţia omologului său român.

"Dorim să consolidăm activitatea DNA ca a treia putere în stat", a zis președintele Germaniei la Cotroceni.

"Aveți realizări importante. Justiția este în stare să ofere soluții la problemele existente. Aș dori să subliniez în mod deosebit activitatea DNA de la care pornește un semnal nu doar către mediul economic, ci și către mediul politic. Este unul dintre pilonii principali ai procesului de reformă. Un lucru care i-a mirat pe mulți oameni în Europa este că rezultatul alegerilor locale s-a finalizat în așa mod în care mulți dintre candidații câștigători aveau totuși probleme cu corupția. Sigur... nu reușim să înțelegem acest aspect", a mai zis Joachim Gauck.

Klaus Iohannis a adăugat: "Vom continua neabătuți lupta anticorupție pentru că această luptă este vitală pentru România".

'Lupta anticorupţie este extrem de dificilă şi complicată pentru România. Este o luptă care nu se desfăşoară doar în planul Justiţiei, ci sper să se desfăşoare şi în planul mentalităţilor. Doar că Justiţia poate să lucreze relativ mai repede decât se pot schimba mentalităţile. Este foarte complicat pentru societatea românească de a urmări de ce anumite faze ale luptei anticorupţie se petrec într-un fel, dar toate aceste chestiuni nu sunt motive de şovăire. Vom continua neabătuţi lupta anticorupţie, fiindcă această luptă este vitală pentru România', a afirmat Klaus Iohannis într-o conferinţă de presă comună cu preşedintele german, Joachim Gauck.

Şeful statului român a adăugat că 'doar o clasă politică care s-a reformat poate să fie garantul pentru o dezvoltare democratică sănătoasă şi pentru o economie sănătoasă în România'.

'În acest sens, cred că nu trebuie supraevaluat faptul că, în unele situaţii, şi trebuie să recunoaştem, foarte punctuale, anumiţi politicieni care au anumite probleme cu legea au fost aleşi la alegerile locale. Eu sunt convins că există un sprijin larg al alegătorului român pentru lupta anticorupţie şi, în acest sens, cu siguranţă, vom vedea rezultatele şi în plan electoral', a mai declarat Klaus Iohannis. 

[citeste si]

Preşedintele german va participa marţi la o manifestare organizată de New Europe Foundation şi de Ambasada Germaniei la Bucureşti.

Tot marţi, preşedinţii Germaniei şi României merg la biserica fortificată din Cisnădie. "Această vizită se află sub semnul patronajului pe care cei doi şefi de stat ai României şi Republicii Federale Germania îl exercită împreună, din luna aprilie 2014, asupra Fundaţiei Bisericile fortificate, contribuind astfel la prezervarea moştenirii culturale a minorităţii germane în România", potrivit unui comunicat de presă emis de Ambasada Germaniei.

La Sibiu, preşedintele federal Gauck va purta discuţii şi cu reprezentanţi ai Forumului Democrat al Germanilor din România. Totodată se va vizita Primăria, Liceul Bruckenthal şi Biserica Evanghelică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel