Președintele Germaniei, căre Iohannis: Vom fi alături de tine

Președintele Germaniei, Joachim Gauck, a avut un mesaj pentru Klaus Iohannis a doua zi după câștigarea alegerilor de către liderul Partidului Național Liberal.

"Preluaţi mandatul prezidenţial în vremuri marcate de mari provocări la adresa Europei şi a ţării domniei voastre. Vom fi alături de dvs în procesul de implementare a reformelor importante, în special în ceea ce privește consolidarea statului de drept.

Am încredere că încrederea reciprocă va sta la baza cooperării noastre şi că relaţiile bune, de prietenie, între ţările noastre vor fi dezvoltate şi aprofundate atât la nivel european, cât şi internaţional", i-a transmis Gauck lui Iohannis, care își va începe mandatul de președinte al României la 22 decembrie.

Klaus Iohannis s-a bucurat în campania electorală și de sprijinul celui mai puternic lider politic din UE, cancelarul german Angela Merkel, care i-a trimis o scrisoare de susținere înainte de turul al doilea. Premierul Victor Ponta a răspuns cu un clip video în care vicecancelarul german Sigmar Gabriel își declară suportul pentru președintele PSD.

Merkel, scrisoare de susținere pentru Iohannis: N-am vrut să epatez

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel