Urmărește emisiunea live


Președintele, acuzat că și-a plagiat lucrarea de licență

Enrique Pena Nieto, președintele Mexicului,  este suspect că și-ar fi plagiat o treime din lucrarea de licență susținută în 1991, potrivit unui raport publicat duminică de unul dintre cei mai cunoscuți jurnaliști de investigație din țara de continentul american, informează Reuters.

Din cele 682 de paragrafe care compun teza de 200 de pagini, intitulată „Prezidențialismul mexican și Alvaro Obregon", 197 (28,9%) ar fi plagiate, potrivit raportului.

Articol a fost publicat pe site-ul jurnalistei Carmen Aristegui, cea care a dezvăluit  în 2014 că soția președintelui Nieto intenționa să cumpere o locuință de lux în valoare de șapte miloane de dolari de o firmă care presta servicii pentru guvern.

Scandalul Casa Blanca, așa cum a devenit cunoscută afacerea, a afectat reputația președintelui Nieto, care a scăzut în sondaje până la un minim istoric. Președintele și partidul său, Partidul Revoluției Instituționale (PRI), au eșuat în tentativa de a elimina corupția.

Purtătorul de cuvânt al guvernului, Eduardo Sanchez a încercat să diminueze scandalul de plagiat, vorbind despre „erori de stil". Acesta a precizat că președintele Pena Nieto a îndeplinit toate criteriile pentru a absolvi Facultatea de Drept a Universității Panamericane.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel