Poze Udrea - Bica. Băsescu: Serviciu secret din Franța, implicat. Fost șef SIE: Declarația este halucinantă

Fostul șef al Serviciului de Informații Externe (SIE), Claudiu Săftoiu, spune că declarațiile președintelui Traian Băsescu despre serviciile secrete franceze sunt dăunătoare și ridică întrebări cu privire la "discernământul" șefului statului.

Traian Băsescu susține că fotografiile în care președintele PMP, Elena Udrea, apare împreună cu șefa DIICOT, Alina Bica, la cumpărături în Paris, sunt rezultatul unei acțiuni de filaj realizată de un serviciu secret român în colaborare cu un serviciu secret francez.

"Trebuie să reținem un singur lucru: tot ceea ce declară (Traian Băsescu) ține de registrul electoral. O astfel de declarație halucinantă nu face decât să ridice mari semne de întrebare cu privire la discernământul șefului statului pe ultima sută de metri. Pune la îndoială capacitatea de a înțelege rolul serviciilor de informații, mai cu seama a spionajului românesc în relația de colaborare pe care SIE le are cu serviciile aliate", a declarat Claudiu Săftoiu pentru DC News.

Traian Băsescu: Am atenționat SRI și SIE. Nu m-am culcat

Fostul director al Serviciului de Informații Externe, în prezent membru PNL, spune că, până nu de mult, președintele Băsescu ridica "osanale" structurilor de informații, pentru ca în ultima lună să ajungă să le "demonizeze".

"E prea mult. Această continuă vervă aproape inconștientă de a demoniza servicii de informații românești din partea sefului statului nu este decat o strategie de campanie. Vreau sa cred că nu este decât o strategie de campanie. Rolul serviciilor de informații este cu totul și cu totul altul. Dacă în 10 ani au servit țara și pricinpalul beneficiar a fost mulțumit și a ridicat osanale mă întreb de ce în ultima lună atacurile vin tocmai din partea primului beneficiar legal?", a mai spus Săftoiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel