Postul de Sfinții Petru și Pavel începe astăzi. Tradiții și obiceiuri

Postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel, cunoscut ca Postul Sânpetrului sau Cincizecinii, este rânduit în cinstea celor doi apostoli și în amintirea obiceiului lor de a posti.

Sfinții Apostoli Petru și Pavel. Postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel nu are o dată fixă. Începe în funcție de data Sfintelor Paști. Anul acesta începe astăzi, 27 iunie.

Sfinții Apostoli Petru și Pavel. Postul începe întotdeauna în lunea după Duminica Tuturor Sfinților, prima duminică dupa Rusalii - Pogorarea Sfântului Duh.

Sfinții Apostoli Petru și Pavel. În tradiţia românească, sărbătoarea Sfinţilor Apostoli este cunoscută sub numele de Sânpetru de vară. Marchează miezul verii agrare şi începutul secerişului.

Sfinții Apostoli Petru și Pavel. Pentru sporul casei şi pentru sănătate, se respectă tradiţia Moşilor de Sânpetru şi se sfinţesc la biserică pachete cu colaci, lumânări, mere dulci şi mere acrişoare; apoi, aceste ofrande se împart oamenilor săraci.

Sfinții Apostoli Petru și Pavel. Cine se scoală de dimineață în fiecare zi de post pentru a vedea răsăritul Constelației Cloșca, va avea tot anul parte de bine și i se vor împlini dorințele. Tradiția mai spune că femeile nu au voie să muncească în casă pe perioada postului.

Sfinții Apostoli Petru și Pavel. Există obiceiul ca la țară mamele să lege de gâtul fetelor usturoi sau pelin ca atunci când trec ielele să nu le zăpăcească mințile.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel