Poroșenko, în SUA: Obama l-a refuzat tranșant

Președintele Barack Obama a refuzat să ofere Ucrainei "ajutor letal" în ciuda pledoariei susținută de președintele ucrainean Petro Poroșenko în fața Congresului american, conform Reuters.

Poroșenko și Obama s-au întâlnit la Casa Albă după ce liderul ucrainean a susținut un discurs în fața Congresului american. Președintele SUA i-a promis omologului său că va face în continuare eforturi pentru a mobiliza comunitatea internațională în vederea rezolvării pe căi diplomatice a conflictului din Estul Ucrainei.

După ce Poroșenko a sugerat că vrea ca NATO să ofere Ucrainei un statut "special", el le-a spus legislatorilor americani că a cerut Washingtonului să ofere Kievului "mai mult echipament militar, letal sau non-letal" pentru a menține pacea în Estul țării sale.

Poroșenko: Nu putem câștiga un război cu pături

Când președintele Obama a răspuns că singura asistență pe care SUA o va oferi Ucrainei va fi non-letală - precum veste antiglonț sau căști - Poroșenko a spus că asta nu va fi de ajuns.

"Păturile și ochelarii pentru vedere nocturnă sunt importante, dar nimeni nu poate câștiga un război cu pături", le-a spus șeful statului ucrainean legislatorilor.

Declarația sa a stârnit aplauze în Congresul american, iar Poroșenko a continuat prin a pleda pentru legături mai strânse cu NATO.

"Încurajez puternic SUA să ofere Ucrainei un statut de securitate și apărare special care reflectă cel mai înalt grad de interacțiune cu un aliat care nu este membru NATO", a afirmat Petro Poroșenko.

Suddeutsche Zeitung: Putin a amenințat că invadează România: Trimit trupe în două zile la București

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel