Ion Popa, PNL: Votul pentru învestitura Guvernului - un prim semnal pentru crearea unei noi majorităţi

Liderul senatorilor PNL, Ion Popa, a afirmat miercuri că votul cu privire la învestirea Guvernului va fi un prim semnal pentru crearea unei noi majorităţi, adăugând că parlamentarii liberali vor vota Cabinetul Cioloş. 

"Votul pentru învestitura Guvernului reprezintă un prim semnal pentru crearea unei noi majorităţi, în Senat, în primul rând, pentru că acolo suntem foarte aproape, şi la Camera Deputaţilor", a spus Popa, după şedinţa grupurilor reunite ale PNL. El a subliniat că un obiectiv important este de a crea o majoritate.

"Avem iniţiative pe care vrem să le promovăm. De asemenea, Guvernul va primi şi în urma acestei întâlniri s-a tras concluzia că parlamentarii PNL vor vota pentru acest Guvern. Guvernul va avea proiecte care trebuie susţinute de parlamentari şi, prin urmare, este nevoie de o majoritate care să susţină Guvernul la nivel parlamentar", a arătat liderul senatorilor PNL.

[citeste si]

În opinia acestuia, la Senat se poate realiza o majoritate fără UNPR, precizând că grupul PSD-UNPR numără 81 de senatori, iar restul grupurilor au în total 165 de membri. Cu privire la o posibilă schimbare din funcţie a preşedintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, liberalul a susţinut că aceasta ar fi o decizie care se ia la nivel politic.

"Este o decizie care se discută şi se ia la nivel politic. Cred că Biroul Politic Naţional poate discuta şi aceste lucruri, dar nu cred că va fi pe ordinea de zi a Biroului Politic de luni", a arătat Popa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel