Ponta: Suntem mai aproape de SUA decât de liderii Europei

Ponta SUA 2.jpeg
Ponta SUA 2.jpeg

Premierul Victor Ponta apreciază că România este "mai aproape" de Statele Unite ale Americii decât de țări din Vestul Europei precum Marea Britanie sau Germania.

"Pentru că securitatea noastră națională este o consecință a apartanenței la NATO și la parteneriatul strategic (...) Din punctul de vedere al securității militare, SUA reprezintă partenerul nostru fundamental", a explicat Ponta, joi, la Adevărul Live.

Ponta a spus că România are avantajul de a nu depinde energetic de Rusia și că îi înțelege pe unii vecini, precum Bulgaria, care sunt în mod forțat apropiați Rusiei.

"România are relații comerciale cu Rusia de 5 miliarde de euro", iar dacă acestea se opresc economia României nu se prăbușește, a punctat Ponta.

Premierul a criticat voalat Uniunea Europeană pentru că șovăie în fața Rusiei, mai ales după tragedia din Ucraina. 

Victor Ponta dezavueză și atacurile președintelui Traian Băsescu la partenerii europeni, pe care șeful statului i-a acuzat de impasibilitate în cazul conflictului din Ucraina. 

Întrebat dacă este de părere că Traian Băsescu a fost prea dur față de Rusia, Ponta a răspuns: "La adresa Rusiei nu, la adresa partenerilor europeni da, dar cred că a fost pentru uz intern".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel