Ponta, sunat de premierul Franței, Manuel Valls

Foto: cotidianul.ro
Foto: cotidianul.ro

Premierul Victor Ponta spune că a fost sunat, marți, de omologul său francez, Manuel Valls, cu care a discutat despre cazul adolescentului românt de etnie romă, bătut cu brutalitate și abandonat într-un cărucior de supermarket.

"Mi-a comunicat poziția pe care deja președintele și premierul au exprimat-o public, de condamnare fermă și de intenție de a stabili condițiile în care s-a întâmplat și de a-i sancționa pe cei responsabili. I-am mulțumit în numele Guvernului român și al României pentru faptul că reacțiile președintelui și ale prim-ministrului sunt rapide și clare", a declarat Ponta, după dineul oferit de Casa Regală, cu ocazia aniversării a 150 de ani de la înființarea Senatului.

Darius, un adolescent de etnie romă din România, a fost găsit inconștient, vinerea trecută, la Pierrefitte-sur-Seine, în nordul Parisului. El a fost sechestrat de un grup de persoane care l-au bătut și, ulterior, abandonat într-un cărucior de supermarket. Tânărul român era bănuit că a jefuit apartamentul unei femei din cartier.

"Categoric, asemenea fapte trebuie pedepsite cu cea mai mare duritate și cred că presa nu va încerca să le prezinte pentru audiență, ci pentru a arăta că responsabilii trebuie sanctionați, iar nivelul la care a răspuns statul francez arată că nu se poate întâmpla așa ceva cu un cetățean român fără ca vinovații să fie sancționați", a a mai spus Ponta.

Linșajul adolescentului rom: Hollande reacționează. MAE cere explicații

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel