Premierul a luat o decizie fără precedent din 1989. Răspuns la acțiunile lui Traian Băsescu și ale oamenilor săi. Chirieac: E o confirmare că România e stat polițienesc

Premierul Victor Ponta a anunțat luni seară că și-a mutat biroul din Palatul Victoria, după ce au fost făcute publice unele stenograme în cazul Duicu.

„De astăzi, de dimineață începând, mi-am mutat biroul. L-am rugat pe domnul Dușa. Am un birou la Ministerul Apărării Naționale. Aia e unitate militară”, a declarat primul-ministru, în emisiunea „Ediție specială”, de la România Tv

Vezi și: STENOGRAME. Adrian Duicu, trafic de influență din biroul lui Victor Ponta. Ce spune premierul

„Primul-ministru s-a mutat într-un minister, dar într-un minister unde, în orice moment, realmente orice instituție a statului poate să primească cine a fost la mine, cât a stat. La Guvern, oamenii vin într-o mulțime de locuri.

(...) Pentru că până în luna noiembrie mă aștept la înscenări. Asta (n.r. - cazul Duicu) a fost o înscenare de presă. Or, eu vreau până în noiembrie ca asemenea înscenări și asemenea montaje făcute de domnul Băsescu, de oamenii din jurul lui, să poată fi dejucate foarte clar și foarte simplu. N-am nimic de ascuns”, a mai spus Victor Ponta.

Guvernul Provizoriu din '89, refugiat în MApN

În zilele Revoluției din 1989, Guvernul Provizoriu și conducerea provizorie a României s-a refugiat în sediul Ministerului Apărării - care atunci era în Drumul Taberei, pentru că se trăgea, iar acela era cel mai sigur loc din București.

Chirieac: E o confirmare indirectă a faptului că România e un stat polițienesc

„E o confirmare indirectă a faptului că România e un stat polițienesc, dacă prim-ministrul acestei țări se teme că este ascultat în propriul său birou, unde se vede cu omologi de-ai săi din toată lumea, unde se vede cu șeful CIA, și îi e teamă că i se fac înscenări, cum a spus dl. Ponta”, a comentat analistul politic Bogdan Chirieac subiectul respectiv.

Întrebat dacă vor evita oameni importanți din alte țări să mai vină în vizită la premierul României, din teama de a nu fi ascultați, el a răspuns:

„Da, este și acesta o posibilitate. Dar, până la urmă, nu-i pot imputa nimic domnului Ponta. Este regimul domnului Băsescu, care face ceea ce face. Deci, dacă la nivelul de prim-ministru nu mai este sigur de propriul său birou și de ce vorbește acolo, situația în România este, într-adevăr, gravă”.

„Ucraina e în război și premierul Ucrainei șade în clădirea Guvernului Ucrainei. În România nu e în război și nu va fi război, în schimb, premierul se refugiază în Ministerul Apărării”, a conchis Bogdan Chirieac.

Citește și: Noi stenograme în cazul Duicu, din „Biroul Oval” de la Victoria

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel