Ponta: Religia nu trebuie să fie obligatorie în școli

Religia este unul dintre studiile opționale din școlile din România. Cu toate acestea, în ultimii ani au apărut diverse petiții și scrisori deschise care au avut ca principal scop scoaterea icoanelor și a orelor de Religie din școli. 

Vineri, premierul Victor Ponta a declarat că orele de Religie au un rol definitoriu în dezvoltarea valorilor etice ale românilor, obiectul de studiu fiind și parte a identității naționale.

Într-un interviu acordat pentru Adevărul Live, Victor Ponta a susținut că religia nu trebuie să devină o materie obligatorie, în condițiile în care acum este opțională.

”Nu cred în general în foarte multe lucruri obligatorii. Dar în acelaşi timp ideea că să o scoatem cu totul – sunt total împotrivă” , a precizat premierul.

Victor Ponta crede că religia este o parte a idențității naționale, însă apartenența la ortodoxie nu reprezintă un criteriu obligatoriu pentru a fi român.

"Cred că e util - nu obligatoriu, dar opţional - cred că este util să păstrăm valorile etice şi mai e un lucru – şi aici ştiu că va fi mută polemică: eu cred că religia este o parte a identităţii naţionale. Nu este obligatoriu. Dacă nu eşti ortodox, eşti tot român, foarte bine. Dar identitatea naţională este legată şi de o identitate religioasă. Cred lucrul ăsta", a spus Ponta.

Citește și: Ponta: Dacă aș fi fost ofițer acoperit, trebuia să vă spun că nu 

El a mai arătat că studiul neobligatoriu al Religiei în şcoală reprezintă o opţiune a părinților sau a copilului.

"Opinia mea este că , fără a-l transorma într-un bigot pe copilul meu care merge la şcoală, dacă participă neobligatoriu, opţional, la ora de religie, îl ajută la dezvoltarea valorilor etice ale caracterului său. E o opţiune. Eu am această opţiune", a spus Ponta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel