Ponta răbufnește după ce ANAF a publicat lista rușinii: Incompetență sau ticăloșie?

Fostul premier Victor Ponta reacționează dur după ce a trecut în revistă primele liste cu contribuabili care au restanțe fiscale la bugetul de stat, publicate de ANAF, apreciind că este doar "praf în ochi pentru presă". "Incompetență sau ticăloșie la ANAF?!?", acuză fostul premier.

"O întrebare simplă - Incompetenta sau ticaloșie la ANAF?!?

Am văzut "lista datornicilor" la bugetul de stat - praf în ochi pentru presă. CNH sau TVR nu o sa plătească niciodată că nu au de unde, iar "European Food" nu plătesc pentru că au decizii internaționale să primească da la Statul român mai mult decât au ei de dat!

Interesant este cine a fost "omis" de pe lista! Și mă refer la toate societățile aflate în insolvență, ale căror datorii totale erau estimate la 10 MILIARDE de RON! Bani nu glumă!

Știți de ce nu se publică și acea listă!?

Ghici ghicitoare - pe primul loc cu aproape 100 milioane de RON (peste 20 milioane Euro) datorii doar la bugetul de stat se află "Realitatea Media"! 

Da, aia unde "Napoleon cu batistuță" și "Analistul politic interplanetar" mai încearcă încă zilnic să îl pupe în fund și în case pe "Președintele Lor"! Unde fac Gorghiu, Blaga și Perdoiu emisiuni fabuloase cu rating zero, unde Marian Munteanu este prezentat ca noul Petrache Lupu de la Maglavit și unde se mai screm să atace forțos pe toți "dușmanii poporului" - inclusiv pe amețitul de Ludovic Orban care tocmai dorea să îi cotizeze lui "Analistul Interplanetar" cam 30.000 euro cash (dar ghinion nu i-a lăsat DNA)!

Deci pe 25 milioane de euro bani publici se țin doi lăutari care cântă și ei de doi poli la cine dă banul! Și au fost și "șterși" de pe lista datornicilor ca oamenii s-au obișnuit să fie fraieriți pe banii lor! Bună afacere pentru contribuabilul român!
Dar în afară de ăștia pe care îi știm deja, oare pe cine mai protejează ANAF-ul "tehnocrat" și nu îi da pe lista!? O să aflăm vreodată!? Dvs. ce credeți?", își încheie postarea pe Facebook, Victor Ponta.

Cine sunt cei mai mari datornici la bugetul de stat

În urmă cu o zi, Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a publicat primele liste cu 2.672 contribuabili mari și mijlocii care au restanțe fiscale mai mari de 50.000 lei, însă a amânat publicarea restanţierilor mici, persoane fizice. Potrivit datelor publicate marți, European Food, Complexul Energetic Hunedoara și Societatea Română de Televiziune sunt cei mai mari datornici la bugetul de stat.

Citește și: ANAF a început publicarea listelor cu datornicii la stat

Astfel, potrivit listei contribuabililor mari cu obligații restante către bugetul de stat, European Food figurează cu o sumă de 400,8 milioane lei (unde 400,1 milioane lei reprezintă obligații fiscale contestate), deținând prima poziție în topul datornicilor. Pe locul doi se află Complexul Energetic Hunedoara, cu 174,7 milioane lei, iar pe trei Societatea Română de Televiziune, cu 170,3 milioane lei.

Poziția a patra este deținută de firma Doly-Com cu obligații fiscale de 101,7 milioane lei, din care suma 96,4 milioane lei este contestată. Public Games se află pe locul al cincilea cu datorii de 89,4 milioane lei.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel