Radu Tudor despre mutarea lui Ponta: Unde este noul birou al premierului

Victor Ponta (6)
Victor Ponta (6)

Premierul Victor Ponta a decis să-și mute biroul de la Palatul Victoria în sediul Ministerului Apărării Naționale.

Radu Tudor consideră că prin mutarea lui Ponta la MApN conflictul dintre premier și Traian Băsescu capătă ”aspecte monstruoase”.

"Am facut acest lucru pentru a preveni orice înscenare din partea lui Traian Băsescu pâna în 21 Decembrie, ultima sa zi de mandat. Acolo la MApN e unitate militară, nu intră oricine, e totul controlat și după povestea cu interceptarile DNA din biroul meu, am preferat sa fiu mai precaut. De la Băsescu mă aștept la orice".

”Sediul Ministerului Apărarii Nationale este o unitate militaraăși are indicativul M100. Securitatea acestei clădiri (vis-a-vis de Hotel Marriot, pe Calea 13 Septembrie) este asigurată de serviciul de informații al Armatei. Direcția Generală de Informații a Apărării este condusă de generalul Marian Hapau, un specialist în probleme de contrainformații. Hapau este apropiat al vicepremierului pe probleme de securitate națională, ministrul de interne Gabriel Oprea de pe vremea când acesta era ministru al apărării.

VEZI ȘI: STENOGRAME. Adrian Duicu, trafic de influență din biroul lui Victor Ponta. Ce spune premierul

În sediul central MApN au biroul ministrul apărării Mircea Dușa, un intim al lui Ponta, dar și generalul Ștefan Dănila, șeful Statului Major General, omul lui Traian Basescu.

Sediul Palatului Victoria este păzit în exterior de Jandarmerie (MAI), iar în interior, securitatea este asigurată de o secțiune a Serviciului de Protectie și Paza, condus de generalul Lucian Pahontu, un apropiat al lui Traian Băsescu. SRI are și el un birou în sediul central al Guvernului.

Războiul politic din România capătă astfel aspecte monstruoase, iar coabitarea dintre Băsescu și Ponta a devenit doar un document de ochii lumii pentru a păstra aparențele.

Mutarea biroului șefului Guvernului României într-o unitate militară (sediul central MApN) oferă dimensiunea reala a finalului unui regim de 10 ani considerat pe bună dreptate marcat de apucături autoritariste și totalitare, sub comanda lui Traian Băsescu”, a scris Radu Tudor pe Blogul său

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel