Victor Ponta elucidează misterul: De ce a păstrat salariile demnitarilor

Premierul Victor Ponta a vorbit, marți seară, despre bugetarea Ordonanței privind salariile demnitarilor. Șeful Guvernului a precizat că nu și-a schimbat părerea față de creșterile salariale ale demnitarilor și a explicat de ce nu a intervenit asupra OUG în ședința de Guvern de marți.

Citește și: OUG care majorează salariile demnitarilor rămâne în vigoare

"S-au pus bani. S-a schimbat schimbarea. Eu nu mi-am schimbat părerea asupra faptului că a fost inoportun și că trebuia să mărim salariile la demnitari odată cu toată lumea. Dar, două lucruri foarte politice: însemna să abrog un lucru făcut cu bună credință de către domnul Oprea, ceea ce din punct de vedere politic era o situație penibilă. Și doi, părea că mă răzbun pe domnul Iohannis, că îi tai salariul, ori răzbunarea nu e arma cea mai bună în politică. Am înțeles părerea colegilor mei și am pus bani acolo. Nu mi-am schimbat părerea", a declarat premierul, într-o intervenție telefonică în cadrul emisiunii "Ultimul cuvânt" de la B1 TV.

Referitor la faptul că Liviu Dragnea a susținut bugetarea Ordonanței, Victor Ponta a transmis că a ținut cont de sugestia acestuia.

"Eu am ținut cont, domnul Dragnea e acum președintele PSD, eu sunt un simplu membru de partid. Opinia lui Liviu Dragnea a fost că ne asumăm, decât să se spună că ne răzbunăm pe Klaus Iohannis și îi tăiem salariul. Câți bani a cerut Administrația Prezidențiala, atât i-am dat. Ideea este că suntem un partid mare, că Guvernul colaborează cu Președinția și că decât să avem războaie e mai bine să avem o colaborare civilizată", a continuat premierul.

Vezi și: Alina Gorghiu dezvăluie de ce s-au răzgândit liberalii în privința Codului fiscal: Cum va vota PNL în Parlament

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel