Urmărește emisiunea live


Ponta despre Şerban Nicolae: Nu are legătură cu presa, vizează informaţii nepublice

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că amendamentul senatorului PSD Şerban Nicolae, asupra căruia Guvernul a emis aviz favorabil, nu are nicio legătură cu presa, ci se referă doar la informaţiile nepublice din dosare.

"Din câte cunosc eu, fără să ştiu detalii, este vorba despre acele informaţii nepublice. Mai departe, vă rog să vă adresaţi Ministerului Justiţiei, care la orice punct de vedere trebuie să condulte CSM şi o să vă răspundă. Dar eu cred că într-o societate normală cei care dau informaţii din dosare sunt birourile de presă ale parchetelor şi că cei care cumva dezvăluie informaţii nepublice din câte ştiu eu în toată Europa există sancţiuni", a spus Ponta.

El a menţionat că presa publică stenograme din dosarele care sunt publice, nu din cele nepublice, fără încălcarea legii, scrie Mediafax.

"Dumneavoastră aţi publicat stenograme care se află într-un dosar public. Dosarele de la instanţă sunt publice, deci nu cred că aţi furat stenograme de la Parchet. Nu se pune problema ca legea să se aplice la ceva ce este public. Cred că e vorba despre ceea ce nu e public", a spus Ponta.

Citește și: VIDEO Rareș Bogdan, inițiativă: JOS CENZURA

El a arătat că amendamentul lui Şerban Nicoale nu are legătură cu presa. "Nu are nicio legătură cu presa, care are voie să facă tot ce avem voie toţi cetăţenii ţării şi nu are nicio interdicţie în plus, motiv pentru care cred că orice cetăţean, dacă subtilizează dintr-un dosar nepublic, deci aflat într-o fază confidenţială, vreun document, răspunde pentru asta", a spus Ponta.

Iniţiativa senatorului PSD Șerban Nicolae de modificare a Codului Penal, prin care dezvăluirea de informaţii care nu au caracter public dintr-o cauză penală aflată în curs de cercetare se pedepseşte cu închisoarea, a fost avizată favorabil de Guvern.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel