Ponta: Băsescu a contestat-o pe Crețu. Cel mai rușinos moment

Premierul Victor Ponta susține că președintele Traian Băsescu a contestat porpunerea Corinei Crețu pentru funcția de comisar european, adăugând că România va trece prin "cel mai rușinos moment" dacă nu va primi importantul portofoliu negociat deja.

Ponta a trasat o paralelă între cazul Corinei Crețu și cel al lui Varujan Vosganian. Propus de premierul Tăriceanu în 2006, liberalul a pierdut funcția de comisar în urma opoziției lui Traian Băsescu.

"România a obţinut în urma negocierilor un portofoliu extrem de important, din punctul meu de vedere cel mai important, după care, tot din România, aseară domnul Băsescu a contestat să nu..., liderii opoziţiei au trimis scrisori să nu primim un portofoliu important. Important e să moară capra românească, că nu e susţinută de domnul Băsescu sau de domnul Iohannis sau de domnul Blaga. Dacă se va întâmpla aşa, vreau să vă spun că este cel mai ruşinos posibil moment pentru România", a spus Ponta la începutul şedinţei de Guvern, conform Mediafax.

Surse Antena 3 susțin că Traian Băsescu l-a sunat miercuri seară pe președinte ales al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, pentru a-l înșiința că Executivul lui Ponta a propus-o ilegal pe Corina Crețu, vicepreședinte al Parlamentului European, pentru funcția de comisar european.

Băsescu, atac final la propunerea lui Ponta: l-a sunat pe Juncker

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel