Ponta, legenda meșterului Manole și Miorița, adaptare pentru politică

Premierul Victor Ponta le-a vorbit participanţilor la Summitul UE-Europa de Sud-Est, de la Bucureşti, despre Meşterul Manole şi Mioriţa, spunându-le că nu mai vrea să trăiască în legende unde tot ce este construit ziua se năruieşte noaptea sau în care ciobanul român aşteaptă prietenii să îl omoare.

Legenda Meșterului Manole

"Una din legendele fundamentale legede ale poporului român este cea despre meşterul Manole. Foarte pe scurt, este vorba despre un constructor care înălţa o biserică, iar ce construia ziua se dărâma noaptea. Cred că noi, românii, suntem foarte fericiţi să vedem că nu putem schimba acest blestem şi am folosit deja această credinţă că tot ceea ce am construit într-o zi va fi distrus noaptea, că trebuie să o luăm mereu de la început, că nu vom termina niciodată. Din acest motiv am propus Guvernului meu, coaliţiei de guvernământ, alegătorilor care au votat pentru noi în 2012 (...) le-am propus să schimbăm toate slăbiciunile ţării în puncte forte. Desigur, nu este uşor, sunt oameni care cred în continuare că acest lucru nu e posibil", a spus Ponta.

El a mai afirmat că aceste credinţe pot fi schimbate şi dacă România dovedeşte ţărilor din regiune că este o poveste de succes a integrării europene şi dezvoltării.

"Dacă reuşim acest lucru, cred că voi dovedi şi poporului meu că legenda meşterului Manole este doar o legendă şi că putem construi ziua, ne putem odihni noaptea, iar apoi să ne continuăm munca fără să o începem de la capăt iarăşi şi iarăşi", a adăugat premierul.

Mentalitatea românilor, reflectată de balada Mioriţa

"Data viitoare când ne vom vedea, vă voi împărtăşi cealaltă legendă a României, care este Mioriţa, despre ciobanul român care îşi aşteaptă prietenii să îl omoare. Dacă vă puteţi imagina, aceasta este o legendă fundamentală a României ! Ei (românii - n.r.) sunt ciobanul care îşi aşteptă prietenii să-l omoare ! Nu doresc să mai trăiesc în aceste legende, vreau să schimb aceste legende şi să vă dovedesc tuturor că România este o ţară cu un potenţial uriaş, cu oportunităţi minunate şi o ţară care poate furniza regiunii stabilitate şi prosperitate", a mai spus Ponta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel