Ponta, evaziune fiscală: ”Nu ştiu cât de corecte sunt cifrele SRI, dar trendul e în scădere”

Premierul Victor Ponta a afirmat, luni, că nu ştie "cât de corecte" sunt cifrele referitoare la evaziunea fiscală prezentate de Serviciului Român de Informaţii (SRI), dar trendul în scădere este "corect reţinut".

"Am văzut că în declaraţiile publice şi ale conducerii SRI, directorul spunea că, în ultimii doi ani, evaziunea fiscală, în urma analizelor SRI, a scăzut de la 22-27% din PIB la 18-20%. Nu ştiu cât de corecte sunt aceste cifre, sunt convins însă că e vorba despre un trend, şi acesta este corect reţinut, de combatere a evaziunii fiscale", a spus Ponta, la Ministerul Finanţelor, cu ocazia lansării unei aplicaţii informatice prin intermediul căruia contribuabilii vor putea comunica online cu administraţia fiscală.

CITEȘTE ȘI: Percheziții la Voluntari, la primăria lui Florentin Pandele, într-un dosar de evaziune fiscală

Premierul a subliniat că Direcţia Generală Antifraudă Fiscală, care în opinia lui "s-a născut atât de greu", a început să fie eficientă şi să colaboreze bine cu Poliţia şi Parchetul.

Totodată, şeful Guvernului a spus că, pentru creşterea veniturilor bugetare, nu este suficientă combaterea evaziunii, ci trebuie eliminată şi birocraţia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel