EXCLUSIV  Pompierul care a resuscitat un cățel, mărturie emoționantă. Declarații spectaculoase

Mugurel Costache, pompier, câine resuscitat, incendiu
Mugurel Costache, pompier, câine resuscitat, incendiu

Pompierul Mugurel Costache a salvat un câine din incendiu și l-a resuscitat pe trotuar. I-a făcut masaj cardiac și respirație gură la gură. L-a readus la viață. Imaginile cu pompierul care se chinuia pentru viața cățelului au emoționat pe toată lumea. 

Pompierul Mugurel Costache, salvatorul câinelui, contactat de DCNews, a spus: ”Mi-am dat seama din primul moment când am văzut acel cățeluș întins la pământ că singura speranță și singura cale de salvare a lui sunt eu. Nu am mai stat niciun moment pe gânduri și m-am apucat să-l resuscitez, cu toate că știam că o să fie foarte greu, dar în sinea mea mi-am spus că nu contează cât va dura, am să-mi duc misiunea până la capăt. Orice lucru mărunt are o însemnătate mare. Nu puteam să nu acționez. Pe ceilalți oameni cu suflet bun i-aș ruga să facă același lucru ca mine. O să fac aceste gesturi de salvare de un milion de ori și la serviciu, și-n timpul liber, când va fi nevoie. Pentru mine nu există diferență între om și animal, sunt suflete”. Mugurel Costache a fost la clinica unde este internat cățelul, starea cățelului este gravă, dar sunt șanse să trăiască, însă va rămâne cu o pareză din cauza intoxicării cu fum. Pompierul este interesat să adopte cățelul dacă familia bărbatului transportat în stare gravă la spital, în urma incendiului, va fi de acord. ”M-am atașat foarte mult de cățel” a spus Mugurel Costache, ”mai ales astăzi când l-am privit și am simțit că am putut să-i dau o a doua șansă la viață”. 

”Pentru noi, iubitorii de animale, dl Mugurel Costache, este un erou. Pompierul și-a riscat viața salvând din incendiu nu doar un om, ci și câinele acestuia, prin resuscitare. Până acum, numai la televiziunile străine vedeam astfel de situații. Iată că și noi avem salvatori de excepție, care dovedesc că prețuiesc cu adevărat viața. În semn de prețuire, Federația pentru Protecția Animalelor și Mediului i-a acordat astăzi eroului Mugurel Costache o diplomă de merit. Mă aștept ca MAI să-l evidențieze pentru această faptă excepțională, pentru eroismul său exemplar”, a spus fostul senator Marius Marinescu cu privire la gestul pompierului. 

Mihai Constantinescu a semnat diploma ce i-a fost trimisă pompierului Mugurel Costache. Mihai Constantinescu a spus, pentru DCNews, că ”a fost un moment de mare excepție, un astfel de om trebuie scos în față, premiat și dovedit că există și oameni care au suflet și care realizează că ființele acestea sunt cei mai buni prieteni ai noștri, ei se sacrifică pentru a ne salva viața nouă. Atunci nu merită și noi să facem la fel? Trebuie să existe și oameni ca acel pompier, care a făcut o minune. Să nu le fie rușine să facă respirație gură la gură unui câine”.

(w670)

”Nu mi-a venit să cred. Mi s-a părut ieșit din comun, efectiv, nu am mai văzut niciodată așa ceva, sunt fericit că am văzut că există și la noi oameni care au atât de mult suflet. Absolut fantastic. Oameni de genul acesta trebuie înrămați și dați exemplu”, a mai spus Mihai Constantinescu. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel