Poliţia Română, reacție față de acuzațiile grave aduse în Danemarca

Poliția Română reacționează după ce o publicație din Copenhaga susţine că autorităţile din ţara noastră se fac vinovate de furturi de echipamente din Danemarca.

"Cu privire la referirile apărute în mass-media, Centrul de Informare și Relații Publice este împuternicit să facă următoarele precizări:

Poliția Română efectuează acte de urmărire penală sub coordonarea procurorilor, în conformitate cu legislația în vigoare.

De fiecare dată când polițiștii români desfășoară activități operative pe teritoriul altui stat, instituția informează, prin canalele de cooperare polițienească, autoritățile din țările respective.

Referitor la cazul prezentat, vă informăm că aspectele semnalate fac obiectul unui dosar penal instrumentat de procurorii D.I.I.C.O.T., iar cel în cauză nu face parte din Poliția Română", se precizează în comunicatul Poliției Române.

Reacția Poliției Române survine după ce publicaţia Tidsskrift for Kriminalret, citat de site-ul TheLocal.dk. în ediţia de luni, scrie că un român acţiona la îndemnul autorităţilor române atunci când a furat echipament de la firme daneze, în încercarea a-i prinde pe liderii unor infractori români, dar totul a fost făcut fără înştiinţarea autorităţilor din Danemarca, potrivit digi24.ro

Articolul din publicația industriei de construcții mai scrie că autoritățile daneze au cerut de mult timp poliției române returnarea echipamentului furat, dar nu au primit niciun răspuns la solicitarea lor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel