Polițiștii români, uimiți de ingeniozitatea unui braconier. Nicolae Bacalbașa: Este fascinația ilegalului

Polițiștii gălățeni au rămas uimiți de inventivitatea unui braconier, după ce au descoperit că acesta săpase un tunel de 40 de metri lungime pentru a ajunge cât mai discret până la malul lacului unde își monta ilegal uneltele de pescuit. Nicolae Bacalbașa, președintele Consiliului Județean, rugat să comenteze, sâmbătă, la România TV, în legătură cu acest subiect, a afirmat că "este fascinația ilegalului".

În urma unei acțiuni desfășurate în perioada 11 aprilie – 14 mai de Poliția Română pentru prevenirea şi combaterea braconajului piscicol, au fost ridicate peste 4,6 tone de pește pescuit ilegal și plase de pescuit, în lungime totală de peste 22 de kilometri. Polițiștii au verificat peste 400 de societăți comerciale, 76 de amenajări piscicole, 124 de ambarcațiuni și peste 6.000 de autoturisme și au constatat 345 de infracţiuni. Au fost aplicate peste 3.700 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 424.813 lei.

Cel mai "ingenios" braconier

Însă, la una dintre perchezițiile domiciliare la locuința unui bărbat de 44 de ani, din localitatea gălățeană Furcenii Noi, polițiștii au rămas uimiți de ceea ce au găsit.

Oamenii legii au descoperit un tunel construit de acesta, începând cu anul 2009 și șapte unelte de pescuit de tip plasă monofilament, în lungime totală de 320 de metri, informează Poliția Română.

Tunelul săpat pe o lungime de aproximativ 40 de metri, cu o înălțime de 2 metri și o lățime de 1,2 metri, prevăzut cu sistem de iluminare, făcea legătura între curtea bărbatului și malul lacului de acumulare Ciușlea-Movileni.

La ieșire, avea construită o uşă din fier încastrată în beton, asigurată cu zăvoare pe partea interioară.

Pe lungimea tunelului construit, în două lăcaşe s-au găsit o barcă de pescuit gonflabilă, lansete şi o camera de tractor improvizată ca plută.

Din cercetările efectuate de poliţişti a rezultat că bărbatul ar fi obișnuit să monteze noaptea uneltele de pescuit pe luciul de apă al barajului de acumulare Ciuşlea-Movileni, iar spre dimineaţă le verifica, activitatea de pescuit ilegal desfăşurând-o pe timp de noapte.

Ce spune Nicolae Bacalbașa, președintele CJ Galați

Nicolae Bacalbașa, președintele CJ Galați, întrebat prin telefon de România TV, în primul rând, cum crede că au reușit să dea polițiștii de urma acestui braconier, a declarat: "Bănuiesc că tot în mod tipic românesc, la pont, dar oricum este uluitor cum românul este dispus să pună osul în special în lucruri care nu sunt legale. A muncit de-a rupt să facă tunelul. Dacă această capacitatea de muncă și inventivitate se maifesta în perimetrul legii, era poate mult mai bine pentru noi toți. Este fascinația ilegalului, sigur că răul atrage. Se braconează cu curent electric, cu substanțe chimice otrăvitoare, explozibili, se știe, dar nu se intervine", a declarat Nicolae Bacalbașa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel