Urmărește emisiunea live


Podemos, geamăna SYRIZA, protest impresionant în Spania

Foto: Al Jazeera
Foto: Al Jazeera

Zeci de mii de spanioli au ieșit sâmbătă pe străzi în semn de susținere față de partidul anti-austeritate Podemos, considerat omologul spaniol al stângii radicale din Grecia, Syriza, care săptămâna trecută a câștigat alegerile parlamentare anticipate.

Protestatarii au strigat "Ba se poate" în timp ce se îndreptau spre piața Puerta del Sol din Madrid. Podemos este un partid cu mesaj anti-austeritate care cunoaște o popularitate crescândă înainte de algerile locale, regionale și naționale de anul acesta, conform Al Jazeera.

Podemos (Putem) a fost format în urmă cu doar un an, dar a trimis unde de șoc pe scena politică din Spania după ce a câștigat cinci locuri la europarlamentarele din mai.

"Oamenii s-au săturat de clasa politică", spune Antonia Fernandez, o pensionară de 69 de ani, din Madrid, care a participat la demonstrație împreună cu familia sa.

Unii dintre protestatari fluturau steagul Greciei pentru a aminti de victoria istorică a SYRIZA în Grecia și pentru a arăta că Podemos rezonează cu mesajele noului premier elen Alexis Tsipras.

Mulți spanioli sunt furioși față de corupția la nivel înalt și tăierile bugetare implementate în prezent de Partidul Popular și anterior de socialiști.

Stânga românească așteaptă efectul de contagiune al Syriza - INTERVIU

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel