PNL anulează mitingul de la Palatul Parlamentului. Blaga, întors de peneliști

Marți seara, liderii  din vechiul PNL luaseră în calcul o schimbare de strategie pentru ziua votului la moțiunea de cenzură. DCNews a publicat în exclusivitate informația aproape în același timp cu un interviu al lui Vasile Blaga. Co-președintele PNL anunța, la Gândul Live, că și Opoziția și PSD vor organiza mitinguri, vineri, la Parlament. A doua zi, Vasile Blaga a revenit și a anunțat că PNL renunță la organizarea unei manifestații.

Iată știrea publicată de DCNews în cursul serii de marți:

Surse din aripa liberală a PNL au declarat pentru DCnews că liberalii se gândesc la o schimbare de strategie pentru vineri, ziua în care Parlamentul votează moțiunea de cenzură.

Co-președinții PNL au lansat public apelul la formarea unui lanț uman în jurul Parlamentului. Alina Gorghiu a anunțat intenția încă de vineri, iar Vasile Blaga a cerut sprijinul bucureștenilor pentru a pune presiune pe parlamentari. Pregătim acțiuni și în județe , a declarat Vasile Blaga într-o conferinţă de presă, duminică.

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a atras atenţia, luni, liderilor PNL că organizarea unor "manifestări politice ilegale", care au scopul de a "împiedica exercitarea puterii" de către Parlament sau guvern, poate atrage răspunderea penală. Și premierul Victor Ponta a declarat că vor fi înaintate plângeri pentru mitinguri fără autorizație.
 
Liberalii au solicitat autorizație pentru manifestație, la Primăria Capitalei, dar marți s-a luat în calcul renunțarea la organizarea de proteste în ziua moțiunii pentru votul în Diaspora.
 
Politizarea manifestațiilor și asumarea de către PNL reduce impactul unui astfel de demers, pe de o parte. Pe de altă parte, liberalii au aflat că PSD pregătește contra-manifestații. Din informațiille care circulă în mediul politic, PSD ar putea mobiliza circa 15.000 de oameni pentru susținerea guvernului, iar liberalii se tem că nu vor strânge un număr semnificativ de protestatari.
 
Oficial, PNL va declara că există riscul ca protestul să degenereze, dacă se organizează două mitinguri, apărând violențe de stradă. De aceea, PNL se va limita la protestul în Parlament, exprimat prin moțiunea de cenzură.
 
O poziție clară nu a fost stabilită la nivelul partidului. Vasile Blaga declara, marți seara, potrivit Știripesurse.ro, că liberalii se așteaptă la provocări. Potrivit lui Blaga, peneliștii vor să facă lanţul uman pe latura dinspre Calea 13 septembrie a Palatului, în vreme ce pesediştii ar urma să se întâlnească pe trotuarul de la Parcul Izvor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel