PNL-PSD, război politic în Iași, după acuzațiile aduse primarului Gheorghe Nichita

Trei zile. Atât a durat tăcerea în Iași. PNL s-a întrunit, duminică, într-o ședință a Biroului Politic Județean dedicată exclusiv primarului Gheorghe Nichita, care și-a filat iubita cu polițiștii. 

Toate tunurile pe Nichita: Demisia! 

"Dacă mai există o fărâmă de bun-simţ sau raţiune, facem apel la Nichita să-şi dea demisia. Să nu expună oraşul la încă un an şi trei luni de chin şi să-l lase să respire. Orice zi rămasă din mandatul lui Nichita este un chin pentru cei care lucrează în Primărie, pentru Primărie şi pentru oraş. Îl invit să facă singurul gest de onoare rămas, alături de toţi cei care au făcut parte din sistemul mafiot pe care l-a condus. Problema nu este doar Nichita, ci acest întreg sistem mafiot", a declarat co-preşedintele PNL Iaşi, Cristian Adomniţei, scrie ziaruldeiasi.ro

Cristian Adomniței susține că Gheorghe Nichita a încălcat brutal drepturile și libertățile cetățenești. El a venit și cu o ipoteză potrivit căreia există dubii asupra modului în care sunt folosite camerele video instalate în intersecții. "Sistemul se bazează pe activităţi de poliţie politică efectuate de Poliţia locală şi pe activităţi de şantaj şi intimidare folosind clanuri interlope", a spus Cristian Adomniţei. Mai mult, el atacă chiar PNL-ul din care acum face parte, susținând că oamenii care au votat în favoarea lui Gheorghe Nichita în 2008 au fost abuzați de sistemul mafiot și au crezut în "poveștile PSD, USL, PNL".  

Copreședintele filialei municipale a PNL, avocatul Dragomir Tomaşeschi, l-a calificat pe primarul Gheorghe Nichita drept "infractor". 

Cătălin Ivan: Prostie și ticăloșie 

Nici Cătălin Ivan, europarlamentar ales pe listele PSD, nu a tăcut. "Chiar dacă nu este vorba de hoţie în dosarul lui Nichita, ci doar de prostie şi ticăloşie, este evident că trebuie să-şi dea demisia din toate funcţiile politice pe care le deţine. PSD Iaşi poate câştiga alegerile locale şi parlamentare fără acesta. Ba mai mult, cred că le mai poate câştiga doar dacă Nichita dispare total din peisajul politic ieşean. În ceea ce priveşte titlul auto-asumat de lider naţional al acestui partid, PSD a fost etichetat în multe feluri, dar niciodată ca fiind un partid de proşti. Prin urmare, prezenţa acestuia în forurile naţionale de conducere ar fi o pată urâtă pe obrazul tuturor celor care susţin acest partid", a fost mesajul postat de Cătălin Ivan pe pagina personală de Facebook.

PNL să se uite "în propria ogradă"

Pe de altă parte viceprimarul Mihai Chirica, liderul filialei municipale a PSD spune: "Cine i-a cerut demisia lui Adomniţei când era DNA la Consiliul Judeţean? Mergem înainte, lucrăm, proiectele Iaşului continuă. Orice altă decizie rămâne la latitudinea partidului, la nivel central".

Liderul grupului de consilieri judeţeni PSD, Cristian Stanciu, le-a cerut liberalilor să se uite "în propria ogradă". "Iată cine s-a găsit să ridice primul piatra. Nu sunt eu în măsură să comentez ceea ce trece acum prin minţile înfierbântate ale liberalilor. Cred că ar trebui totuşi să se uite în propria lor ogradă unde au şi au avut suficiente probleme. Ar trebui să-şi rezolve întâi problemele lor şi apoi pe ale altora", a declarat Cristian Stanciu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel