PNL Prahova a cerut suspendarea consilierilor care au migrat prin OUG 55. Solicitarea respinsă

Consilierii PNL din Consiliul Judeţean Prahova şi Consiliul Local Ploieşti au cerut, în şedinţele de miercuri ale forurilor, vacantarea posturilor şi suspendarea din funcţie a aleşilor care au trecut de la un partid la altul în baza OUG 55, propunerea fiind respinsă la vot de PSD, UNPR şi PLR.

Consilierii judeţeni ai PNL au solicitat, miercuri, în şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean Prahova, vacantarea posturilor a nouă consilieri judeţeni care au trecut de la un partid la altul în baza OUG 55, transmite Mediafax.

Liderul grupului de consilieri ai PNL din CJ Prahova, Adrian Dobre, a susţinut, în propunerea privind vacantarea posturilor, că prin declararea drept neconstituţională a OUG 55 mandatele celor nouă consilieri ar trebui să înceteze.

Dobre a explicat că, potrivit motivării Curţii Constituţionale, Parlamentul trebuie să se exprime asupra efectelor pe care le-a avut OUG 55 numai în cazul primarilor şi preşedinţilor de consilii judeţene care au trecut de la un partid la altul, întrucât aceştia sunt aleşi uninominal.

El a precizat că, potrivit motivării Curţii Constituţionale, se impune vacantarea posturilor de consilieri aleşi pe liste de partid.

În acest context, liderul grupului PNL din CJ Prahova a propus ca membrii CJ Prahova să voteze eliberarea din funcţie a nouă consilieri care au trecut de la opoziţie la putere.

Propunerea PNL a fost însă respinsă prin votul consilierilor judeţeni ai PSD, UNPR şi PLR, care deţin majoritatea în Consiliul Judeţean Prahova.

La finalul şedinţei, Adrian Dobre a afirmat că nu i se pare normal că propunerea a fost respinsă chiar de către cei care erau vizaţi, precizând că PNL va ataca în instanţă că instituţia prahoveană nu a luat act de vacantarea celor nouă posturi de consilieri "în conformitate cu decizia CC".

"Persoanele care erau vizate de acest amendament au votat deşi, având în vedere că amendamentul privea interesele lor personale, nu ar fi trebuit să participe la vot. Partidul Naţional Liberal intenţionează să atace în contencios administrativ faptul că Consiliul Judeţean nu a vrut să ia act de vacantarea posturilor de consilier care au migrat de la un partid la altul", a afirmat Adrian Dobre.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel