PNL, plângere penală pentru Aurel Anghel

Organizaţia judeţeană PNL Hunedoara a depus vineri o plângere penală pe numele directorului Societăţii Naţionale de Închideri Mine Valea Jiului (SNIMVJ), Aurel Anghel. Liberalii îl acuză de abuz în serviciu deoarece nu ar fi asigurat plata la timp a salariilor minerilor de la Paroşeni şi Uricani, fapt care a dus la blocarea acestora în subteran. 

Liberalii susţin că în contul SNIMVJ se aflau sumele de bani necesare plăţii avansurilor la salariul pe luna noiembrie, însă acestea s-au virat pe cardurile angajaţilor cu o întârziere de o săptămână, pe data de 6 decembrie. 

'(...) încă din data de 23 noiembrie 2016, în contul de Trezorerie al Societăţii Naţionale de Închideri Mine Valea Jiului se aflau peste 8 milioane de lei, viraţi de Ministerul de Finanţe cu titlu de ajutor de stat printr-un ordin de plată, în timp ce pentru plata avansului tuturor salariaţilor erau necesari 1,3 milioane de lei. Mai mult, în data de 5 decembrie 2016, societăţii i-au mai fost viraţi 2,3 milioane de lei, tot cu titlu de ajutor de stat, iar avansul s-a plătit în cele din urmă în data de 6 decembrie 2016. Solicităm cercetarea şi trimiterea acestuia (directorul SNIMJ-n.r.) în judecată pentru infracţiunea menţionată şi pentru alte infracţiuni, pe care, în cursul urmăririi penale, le veţi constata ca fiind săvârşite', se arată în comunicatul PNL Hunedoara. 

PNL afirmă că directorul SNIMVJ ar fi cunoscut că în conturile societăţii ar fi existat suficienţi bani pentru plata avansurilor minerilor, cât şi faptul că suma putea fi folosită pentru achitarea drepturilor băneşti, notează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel