PNL-PDL, fuziune cu zgomot în Camera Deputaților. Valeriu Zgonea: "O situație delicată"

Fuziunea PDL-PNL se complică în Parlament. În Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor, președintele Valeriu Zgonea a spus că este "o situaţie de excepţie": este un singur partid, cu două grupuri parlamentare.

Vicepreședintele Camerei Deputaților, Marian Neacșu (PSD), este cel care a ridicat problema, în 24 noiembrie.  "Nu ştiu acum, după reorganizarea aceasta a noului Partid Naţional Liberal, dacă discutăm de grup PDL şi grup PNL sau discutăm de un singur grup parlamentar", a spus Marian Neacşu, arată stenograma ședinței, scrie Mediafax.

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a apreciat întrebarea seriosă și a subliniat că se află într-o situație delicată. 

"Este o întrebare care este serioasă. Noi nu am mai avut până acum această situaţie în care două partide politice parlamentare să fuzioneze. Din punctul meu de vedere, în acest moment, suntem într-o situaţie delicată, pentru că avem un singur partid pe scena politică şi doi lideri de grup", a  spus Valeriu Zgonea. El a cerut o decizie a PNL-PDL, în acest sens.

Intoxicare de presă. Mihai Sturzu (TSD) acuză o analiză falsă

Liderul grupului parlamentar al PDL, Gheorghe Tinel, a spus că orice modificare se face la începutul sesiunii parlamentare și trebuie așteptată următoarea sesiune. "Din punctul meu de vedere, este o situaţie de excepţie cea pe care o spuneţi dumneavoastră, care necesită o abordare de excepţie. Suntem într-o situaţie delicată. În rest, adunând cele două grupuri parlamentare, coeficienţii rămân aceiaşi şi în grupuri şi în Biroul permanent. Toate ponderile rămân aceleaşi, ca să nu ne păcălim. Singura chestiune este strict legată de dezbaterea din plen într-o defavorizare faţă de celelalte grupuri. Grupul dumneavoastră devine unul singur, aveţi un singur lider, restul rămân toţi membrii PNL din Biroul Permanent. Chestiunea aceasta nu cred că putem noi să o hotărâm", i-a replicat Valeriu Zgonea. Ioan Oltean, tot de la PDL, i-a dat asigurări președintelui Camerei că "în zilele următoare, o să avem şi noi o întâlnire politică şi o să clarificăm acest lucru şi, împreună cu liderul grupului PSD, cu membrii comisiei, vom găsi o soluţie". Valeriu Zgonea i-a dat termen o săptămână. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel