PNL, mișcare sinucigașă în Capitală

În ciuda sondajelor care dau PSD la 10 procente în fața PNL, soarta alegerilor, în Capitală, nu este tranșată.

Pentru că 50% dintre alegători nu s-au decis, orice rezultat este posibil. Un eveniment cu impact emoțional, o lebădă neagră, cum o numesc analiștii, poate duce la o răsturnare a scorului, scoțând din case un electorat neluat încă în calculele politice.

Riscul, pentru PNL este să ajungă pe locul al treilea. Anumite mișcări făcute de candidații partidului, în ultima vreme, îndreaptă formațiunea lui Blaga și Gorghiu în această direcție. De pildă, asocierea cu Piedone, la sectorul 4, este un pericol mortal, cum bine a mirosit "buldogul".

Liberalii renunță la șansa de a avea consilieri locali în sectorul 4, pentru ca Piedone să-l tragă din groapa anonimatului pe candidatul lor la primăria de sector. Fostul edil se plimbă prin piețe cu Sava-afiș, îndemnând lumea să voteze "Sava la Primărie, Piedone la Consiliu". Dar, un om egal un vot. Dacă pune ștampila pe Piedone, cetățeanul nu are cum să voteze lista PNL pentru Consiliu.

Cât de fraieri să fie candidații PNL să tragă pentru a-l alege pe altul și a rămâne ei pe dinafară?  Este drept că imaginea contează: dacă PNL s-ar putea lăuda cu un primar, poate ar accepta sacrificiul. Dar dacă nu iese nici primarul și rămân și fără consilieri locali, la sectorul 4?

Cât îl trage în jos, pe Predoiu, campania "garantat Piedone"? Cât sunt afectați primarii din celelalte sectoare, unde Piedone este privit ca o curiozitate a naturii politice? Tactica pământului pârjolit nu funcționează la bloc: dacă pui foc la patru, îți faci scrum tot imobilul, de șase etaje plus parter.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel