PNL, în spatele scandalului ”Gorghiu vs. bolnavii de cancer”

 

Alina Gorghiu este blestemată de internauți (postaci de partid, cel mai probabil), atacată de ALDE sau de Narcisa Iorga, tocată de presă și de asociațiile pacienților. Nimic nou în strategia liberalilor de a pierde alegerile prin ”noi înșine”.  Strategii de comunicare ai PNL ar trebui să fie mai preocupați de boli ale memoriei, decât de alte afecțiuni, întrucât uită propriile eșecuri, ca urmare încearcă să le repete.

De unde a pornit  dezastrul de imagine din 2008, când PNL se afla la guvernare, economia duduia, iar liberalii  aveau șanse să depășească PDL, în alegeri? De la ministerul Sănătății, condus de Eugen Nicolăescu.  Legea Prevenției, care a generat scandalul din 2016,  are același autor, Eugen Nicolăescu, doar că acesta acționează din Opoziție, nu de la guvernare.  În detonarea unor scandaluri pare a fi la fel de eficient. Dacă, acum opt ani, protestele nu au vizat vârful partidului, astăzi  în dezbatere este implicat lidership-ul liberal, Nicolăescu fiind șef de grup, la Cameră, iar Alina Gorghiu co-președinte la nivel național.

În octombrie 2008, cu o lună înainte de alegeri, Ministerul Sănătății decide vaccinarea tuturor fetițelor de 11-12 ani pentru o boală cu transmitere sexuală care duce la cancer de col uterin. Scandalul vaccinării obligatorii anti-cancer ocultează alte dezbateri electorale și scade rata vaccinării, până în ziua de azi.

Mecanismul, în 2008:  se pornea de la o măsură necesară (majoritatea țărilor civilizate au programe de vaccinare anti-HPV), dar aceasta era prost explicată, prost aplicată (se bănuiau interese ascunse) și, mai mult, impusă cu forța într-un moment critic (alegerile parlamentare).

Mecanismul, în 2016: măsura (prevenția) este necesară, dar nu și o nouă instituție bugetivoră. Liberalii sunt acuzați că au interese ascunse (își pregătesc sinecuri pentru momentul venirii la guvernare), explicațiile sunt palide, iar amenințarea cu amenzi a bolnavilor de cancer stârnește revoltă, într-un an electoral.

Drept concluzie, această fotografie de etapă a campaniei PNL merită explicația unor  caricaturi din vremea presei scrise: ”Fără cuvinte”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel