PNL acuză PSD că manipulează politic tema condițiilor din penitenciare

Deputatul PNL Florin Secară este de părere că tema condiţiilor din penitenciare este manipulată politic și acuză că PSD și Liviu Dragnea vor o lege a amnistiei şi graţierii pentru că se gândesc la propriul viitor. 

"Am observat că în ultimele zile, pe canale media importante, tema condiţiilor din penitenciare este intens manipulată politic, obiectivul fiind acela al iniţierii unui nou proiect al legii amnistiei şi graţierii. Sincronizarea este perfectă: este vară, românii pleacă în concedii, potenţialul de revoltă este mai scăzut. De aceea, consider că subiectul este unul periculos, existând riscul unor derapaje cu efecte greu de anticipat. În următoarele zile, voi efectua o vizită la unele penitenciare din România, demers pe care l-am întreprins şi în trecut. Fără îndoială, consider că este absolut necesară renovarea şi îmbunătăţirea condiţiilor din penitenciare, eventual şi construirea altora noi, România riscând achitarea unor amenzi semnificative către CEDO. Dar şi mai importantă este reformarea sistemului de reeducare din penitenciarele româneşti în condiţiile în care gradul de recidivă al foştilor deţinuţi este deosebit de ridicat. Se pare că toată lumea uită că scopul executării unei pedepse în închisoare nu este doar acela al pedepsirii, dar şi al reeducării", susține Florin Secară. 

"Liviu Dragnea, vizat direct de o lege a amnistiei și grațierii"

Deputatul PNL a continuat: "Cu toate acestea, preocuparea Avocatului Poporului sau a unor lideri PSD pentru o lege a amnistiei şi graţierii  nu are nicio legătură cu grija pentru o mamă care a furat dintr-un supermarket pentru a-şi hrăni familia, ci este motivată de alte raţionamente obscure. PSD şi Liviu Dragnea vor o astfel de lege pentru că se gândesc la propriul viitor, în condiţiile în care la cum arată la ora actuală structura de conducere a social-democraţilor, problemele cu legea par o condiţie sine qua non pentru avansarea în carieră. Pot doar să speculez că, de exemplu, Liviu Dragnea, condamnat cu doi ani de suspendare, ar fi direct vizat de o lege a amnistiei şi graţierii, dacă ar primi o condamnare de orice fel în cel de-al doilea dosar în care este implicat. Într-un stat în care corupţia este endemică, nu ne permitem ca tema graţierii şi amnistiei colective să fie utilizată în scop politic. Presiunile asupra sistemului judiciar sunt imense, dar îmi exprim speranţa că acesta nu va ceda". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel