PNL acuză Guvernul de încălcarea Constituției! Care este motivul

PNL solicită Guvernului să corecteze rectificarea bugetară, astfel încât aceasta să fie una constituţională. Liberalii susțin că Ordonanţa simplă privind rectificarea bugetară, publicată în Monitorul Oficial, încalcă Constituţia.

Liberalii spun că "Guvernul încalcă Constituţia prin faptul că face o derogare de la o lege organică, printr-un act normativ cu caracter ordinar, cum este cazul ordonanţei simple, iar legea fundamentală interzice Guvernului, prin articolul 115, să emită ordonanţe în domenii care fac obiectul legilor organice".

Ordonanţa simplă privind rectificarea bugetară, publicată în Monitorul Oficial, introduce derogări de la rigorile stabilite de Legea finanţelor publice, precum şi de la alte acte normative, susţin liberalii.

PNL mai afirmă că orice derogare de la o lege organică, cum este Legea finanţelor publice, trebuie să se facă printr-o "lege de nivel cel puţin egal cu cel al reglementării de bază", potrivit Curţii Constituţionale

În opinia liberalilor, prin încălcarea interdicţiei prevăzute în Legea finanţelor publice, "PSD doreşte să realoce fonduri de investiţii către cheltuieli care pot fi uşor redirecţionate pe criterii politice. Este vorba de investiţii în maşini, mobilier sau dotări în loc de investiţii în proiecte majore, care sunt astfel abandonate".

PNL cere Guvernului să îşi întrerupă vacanţa, ca "să se întrunească de urgenţă într-o nouă şedinţă şi să corecteze rectificarea bugetară astfel încât aceasta să fie una constituţională", mai arată comunicatul PNL, citat de Mediafax.

Vezi și: EXCLUSIV! Detalii de ultimă oră din proiectul de rectificare bugetară

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel