Urmărește emisiunea live


TVR, în colaps. PNL a sesizat CCR

PNL acuză majoritatea de abuz în cazul TVR și a sesizat CCR. 

"Partidul Naţional Liberal a contestat la Curtea Constituţională a Românei abuzul majorităţii parlamentare PSD-ALDE-UNPR, care, ştiind că a încălcat Constituţia (art. 76, alin. 2) şi deciziile Curţii Constituţionale, a decis fără temei că nu a fost întrunit numărul necesar de voturi pentru numirea directorului general al TVR", precizează PNL, într-un comunicat de presă.

Liderul deputaților PNL, Eugen Nicolăescu susține că au apelat "la această cale de atac ca urmare a refuzului liderilor majorităţii parlamentare din cadrul Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului de a supune dezbaterii cele două adrese ale parlamentarilor liberali prin care se solicita, pe de o parte, rectificarea constatării votului (majoritatea simplă în loc de majoritatea calificată) şi, pe de altă parte, redactarea hotărârilor de respingere a numirii domnului George Orbean în funcţia de preşedinte-director general al TVR şi de numire în funcţie a doamnei Monica Ghiurco".

"PNL îşi propune, pe această cale, să fie soluţionată criza în care se află SRTV şi să se constate că şeful TVR a fost validat prin votul plenului Parlamentului cu îndeplinirea tuturor condiţiilor de legalitate, respectiv condiţia de cvorum (326 membri prezenţi, din 542 membri) şi condiţia de a obţine majoritatea voturilor din cei prezenţi (194 pentru)", conchide Eugen Nicolăescu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel