Urmărește emisiunea live


PNL a făcut plângere împotriva PSD pentru mită electorală

PNL Dâmboviţa anunţă că a depus plângere penală la Parchet împotriva unor reprezentanţi ai PSD pentru că ar fi oferit mită electorală în comuna Corbii Mari.

Partidul Social Democrat nu reuşeşte să iasă din vechile sale obiceiuri electorale. Oferirea de pachete cu alimente este plata la care recurge PSD Dâmboviţa, în lipsa unor soluţii concrete pe termen mediu şi lung pentru locuitorii acestui judeţ. Un exemplu concret este localitatea Corbii Mari. Am atras atenţia încă din alegerile locale din luna iunie că, în această localitate, PSD Dâmboviţa cumpără voturi prin pomeni electorale oferite cetăţenilor, fără a fi luată nici o măsură. Aceeaşi metodă este folosită şi în aceste alegeri, în care primarul localităţii, Ionuţ Bănică, şi viceprimarul Miu Iulian încearcă să-i convingă pe oameni să voteze contra unor atenţii oferite direct, ziua în amiaza mare, semn că nu se tem de nici o autoritate a statului, se arată în comunicatul PNL Dâmboviţa, semnat de prim-vicepreşedintele organizaţiei, deputatul Iulian Vladu.

În document se precizează că PNL Dâmboviţa a depus, luni, o plângere penală în acest sens la Parchetul de pe lângă Judecătoria Găeşti. Aş vrea să le reamintesc celor doi că legea este aceeaşi pentru toţi, iar mita electorală are urmări penale, conform art. 386, alin. 1 Cod Penal. În acest sens, am depus plângere penală împotriva numiţilor Bănică Ionuţ - primar şi Miu Iulian - viceprimar, membri ai Organizaţiei PSD Corbii Mari, pentru infracţiunile de corupere a alegătorilor, sancţionate de codul penal în vigoare, se mai arată în comunicatul semnat de deputatul PNL Iulian Vladu. În replică, secretarul executiv al PSD Dâmboviţa, Alexandru Oprea, susţine că PSD respectă legea.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel