PNL a dat în judecată Guvernul: Ar putea fi o fraudă masivă

iohannis
iohannis

Președintele PNL, Klaus Iohannis, a anunțat că liberalii au acționat în judecată Guvernul pentru aprobarea Ordonanței 45/2014. El cere anularea acesteia pe motiv că modifică nepermis legislația specifică care se referă la alegerile pentru Președinția României și îi creează premierului Ponta mai multe avantaje în alegeri.

Guvernul a adoptat în iunie ordonanța de urgență nr. 45/2014 privind modificarea și completarea Legii nr 370/2004 pentru alegerea Președintelui României, conform Agerpres.

Ordonanța stipulează, între altele, că "ziua alegerilor este duminica. Alegerile au loc în luna anterioară lunii in care ajunge la termen mandatul de președinte. Cu cel puțin 60 de zile înaintea zilei votării, Guvernul stabilește data alegerilor prin hotărâre".

"Vorbim despre Ordonanţă care modifică nepermis legislaţia specifică care se referă la organizarea alegerilor pentru Preşedinţie. Am făcut apel la Avocatul Poporului, n-am primit nicun răspuns şi m-am simţit obligat să atac acest act normativ. Odată cu înfiinţarea marelui PNL, PSD se simte ameninţat. Este evident că într-un stat democratic nu poate Guvernul, condus de viitorul candidat la prezidenţiale, modifica legislaţia care se referă la aceste alegeri. Dacă rămâne nesancţionată, Victor Ponta şi-ar crea un avantaj competiţional", a spus Iohannis.

"Am solicitat astfel o chemare în judecată a Guvernului. Cred că magistraţii vor trimite această speţă la CCR, de unde vom primi, sper, un răspuns foarte tranşant. Există premisele unor fraude masive, încălcând principiul legalităţii. În concluzie, nu-l voi acuza pe Ponta de intenţia de a frauda alegerile, dar nici mie să nu mi se reproşeze că nu am făcut paşii necesari", a adăugat liderul PNL.

Klaus Iohannis - Cătălin Predoiu: Primele rezultate ale cercetărilor sociologice

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel