PLR, partidul lui Călin Popescu Tăriceanu, s-a întărit cu încă doi liberali

Petru Ehegartner
Petru Ehegartner

Petru Ehegartner, senatorul de Timiş şi deputatul de Cluj Steluţa Cătăniciu au demisionat, duminică,  din PNL, pentru a se înscrie în Partidul Liberal Reformator.

Petru Ehegartner a declarat că decizia de a demisiona din PNL a fost dificilă şi că a sperat până în ultima secundă că liberalii vor renunţa la fuziunea cu PDL.

"Este o decizie pe care am luat-o cu foarte multă greutate, pentru că eu nu am fost membru al altui partid, sunt din 1990 în PNL. Deşi am anunţat de mai multă vreme că nu sunt de acord cu ceea ce s-a întâmplat în ultima perioadă în partid, cu ieşirea de a guvernare, cu aderarea la PPE, cu fuziunea şi aşa mai departe, am sperat până în ultimul moment că lucrurile vor reveni, pentru că reacţia din interior de insatisfacţie există, dar nu este manifestată", a spus Ehegartner.

Acesta a adăugat că se va alătura "grupului de liberali format în jurul preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu".

Citește și: Călin Popescu Tăriceanu: Istoria PNL, risipită de lideri aleși în mod nefericit să conducă destinele partidului

Şi deputatul de Cluj, Steluţa Cătăniciu, vicepreşedinte al Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor, a demisionat din PNL şi s-a înscris în Partidul Liberal Reformator.

Cătăniciu a declarat că prin decizia de a demisiona din PNL îşi menţine poziţia de a fi împotriva fuziunii cu PDL, opinie pe care a exprimat-o şi la Congresul PNL din 28 iunie.

"Din păcate, prin fuziunea cu PDL s-a renunţat la fuziunea bunului simţ, de care oricum PNL se rătăcise în ultimul timp, prin noi înşine a devenit verde înrourat şi în scurt timp se va renunţa şi la semnificaţia celor 139 de ani de istorie liberală, greu de purtat în spate dacă nu crezi în aceste valori", a afirmat Steluţa Cătăniciu.

Citește și: Noul PNL, obligat să-l excludă pe Mircea Ionescu Quintus

Aceasta a spus că a intrat în PNL în anul 2007 şi a purtat "cele mai grele bătălii politice împotriva PDL la Cluj", precizând că, la înscrierea sa în PNL, nu şi-a închipuit că "principiile pot fi negociate".

"Rămân liberal, cu valorile liberale pe care le preţuiesc şi alături de cei care respectă aceste valori", a adăugat deputatul clujean.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel