Pippa Middleton, criticată dur de PETA, după ce a mâncat carne de balenă

Pippa Middleton a fost criticată dur de organizaţii care luptă pentru drepturile animalelor, precum Whale and Dolphin Conservation (WDC) şi People for the Ethical Treatment of Animals (PETA), pentru că a scris într-un cotidian britanic despre faptul că a mâncat carne de balenă, în Norvegia.

Vânătoarea de balene continuă să fie practicată în Norvegia, dar este ilegală şi neacceptată de societatea din majoritatea ţărilor lumii, informează contactmusic.com, citat de Mediafax.

"Am mâncat la cină carpaccio din (carne de, n.r.) balenă afumată, care are gustul similar cu cel al somonului afumat, dar seamănă cu un carpaccio din carne de vânat", a scris Middleton, într-un editorial din publicaţia britanică The Telegraph.

Două dintre cele mai mari organizaţii care luptă pentru drepturile animalelor au criticat-o pe Pippa Middleton, sora ducesei Catherine de Cambridge, în vârstă de 31 de ani, pentru că a mâncat carne de balenă şi apoi a scris cu nonşalanţă despre acest lucru într-un ziar naţional. Atât reprezentanţii WDC, cât şi cei ai PETA au făcut declaraţii, după publicarea articolului Pippei Middleton, marţi, 14 aprilie.

CITEȘTE ȘI: PIPPA MIDDLETON, sora ducesei de Cambridge, SEXY în BIKINI. FOTO

Un purtător de cuvânt al WDC a descris acţiunile Pippei Middleton ca fiind "dezamăgitoare", mai ales că aceasta este o figură publică, iar comercializarea cărnii de balenă obţinută în urma vânătorii a fost interzisă din 1986, deşi Norvegia şi Japonia au ales să nu ţină cont de acest lucru.

Vanessa Williams-Grey, purtător de cuvânt la WDC, a explicat că metodele folosite la vânătoarea de balene sunt nemiloase, deoarece animalele nu mor imediat.

"Acestea sunt ştiri de-a dreptul dezamăgitoare, mai ales că Pippa este o figură cunoscută şi având în vedere că William (prinţul William al Marii Britanii, n.r.), cumnatul său, vorbeşte despre interzicerea braconajului şi a uciderii animalelor sălbatice", a mai spus Williams-Grey. "Comercializarea balenelor vânate este interzisă, Guvernul britanic susţine acest lucru şi pentru un motiv bun. Uciderea balenelor este nemiloasă, nu există un mijloc uman de a le ucide şi multe sunt sacrificate folosindu-se harpoane-grenade", a mai spus purtătorul de cuvânt.

De asemenea, Elisa Allen, director asociat al PETA, a declarat: "Ea gândeşte sau citeşte? Ce urmează, o friptură de panda sau o canapé de elefant? Aceste balene sunt prinse cu harponul şi lăsate să sângereze până la moarte, înainte de a fi eviscerate".

CITEȘTE ȘI: Prințul Harry și Pippa Middelton, sora ducesei de Chambridge, nuntă regală

"Dacă Pippa caută o experienţă culinară, unele dintre cele mai bune produse alimentare vegetariene, menţionate recent de revista Forbes ca alimente la modă, pot fi găsite în Norvegia şi sunt bune pentru inimă, un organ care Pippei pare să-i lipsească", a mai spus Elisa Allen.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel