Petiție pentru retragerea Olandei din UE

O petiţie care a adunat peste 56.000 de semnături şi care reclamă organizarea unui referendum privind eventuala ieşire a Olandei din Uniunea Europeană ('Nexit') a fost înaintată marţi seară camerei inferioare a parlamentului, la cinci zile după votul britanicilor pentru Brexit, transmite AFP.

Iniţiatorii petiţiei sunt Patrick Crijns, un angajat în vârstă de 31 de ani, şi Peter van Wijmeren, un şomer de 41 de ani, care îşi propun 'să lanseze un semnal că există un interes pentru Nexit', după cum au declarat ei pentru cotidianul olandez NRC.Next.

Deputaţii olandezi au respins marţi seară, cu un scor de 124-14, moţiunea deputatului anti-islam şi eurosceptic Geert Wilders, prin care se cerea 'desfăşurarea, cât mai curând posibil, a unui referendum asupra unui Nexit'.

'După introducerea euro şi crearea Uniunii Europene, prin care suveranitatea noastră naţională a fost abandonată şi frontierele noastre au dispărut, totul nu a făcut decât să se înrăutăţească', au scris iniţiatorii pe pagina de Facebook, urmărită de 37.500 de persoane.

Lansată la 1 iunie, petiţia online a obţinut majoritatea semnăturilor din totalul de 56.710 în primele două zile după anunţarea rezultatului referendumului din Marea Britanie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel