Petiție în Uniunea Europeană pentru legalizarea marijuanei

Cea mai mare cultură de cannabis descoperită vreodată în România.
Cea mai mare cultură de cannabis descoperită vreodată în România.

Inițiativa Cetățenească Europeană 'Weed like to talk' a unit pentru prima dată în istorie toate țările membre UE pentru același scop, Legalizarea Marijuannei: Industrial, Medicinal și Recreațional.

”Cetățenii europeni solicită legalizarea cânepii printr-o inițiativă legislativă cetățenească. Ei cer legalizarea cânepii atât în scop medical, cât și recreativ, motivând prin numeroase studii care arată că este mult mai puțin dăunătoare decât alcoolul și chiar benefică din punct de vedere medical. Propunerea este de a reglementa cânepa într-un mod similar cu alcoolul și tutunul, cu accizare și interzicerea vânzării către minori.

Ca avantaje, pe lângă încetarea persecuției pe nedrept a unor cetățeni onești, care respectă legea în toate celelalte privințe, susținătorii enumeră și mutarea unor enorme sume de bani din economia neagră a crimei organizate în bugetul statului. Ei mai amintesc și vechea istorie de folosire a cânepii atât în scop medical, cât și spiritual, dar și legalizările recente din unele țări.

Inițiativele cetățenești europene sunt o inovație a Tratatului de la Lisabona prin care cetățenii au dreptul să trimită propuneri legislative spre Parlamentul European. Pentru asta, un milion de cetățeni trebuie să-și declare susținerea unei inițiative în decurs de un an, termenul limită a inițiativei de față fiind 20 noiembrie 2014, ora 16:20.

Declarațiile de susținere se pot face pe situl Comisiei Europene, la
adresa: https://ec.europa.eu/citizens-initiative/REQ-ECI-2013-000023/public/index.do

Până astăzi, 26 august 2014, deja s-au strâns peste 139 000 de declarații de susținere, dintre care peste 2000 din România, iar numărul lor este în creștere accelerată”, se arată într-un comunicat de presă al ”We like to talk weed” România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel