Peretele, spectacolul care rupe sala la Teatrul Metropolis

"Peretele", în regia celui mai în vogă dramaturg român, Lia Bugnar, a dat ochii cu publicul la sfârșitul anului 2014. De atunci și până acum se tot joacă la Teatrul Metropolis unde abia mai găsești bilete pentru această piesă.

Este despre dragoste, soții înșelate, amante, copile lăsate fără avere, tați, prostituate, preoți, moarte, naștere - o lume întreagă despărțită de un perete. Se cântă, se dansează, se joacă, se râde foarte mult și sănătos în două ore și 13 minute. Are suspans, acțiune și niște replici savuroase care îți rămân în minte.

Scena este despărțită de un perete cu două povești diferite, dar care se completează și influențează. "Peretele" te face să treci de la o stare la alta și să vezi propriile probleme dintr-o altă perspectivă, una extrem de amuzantă.

Am văzut piesa de cinci ori. Este genul de spectacol care îl cucerește și pe românul care nu este avid după teatru și fuge din calea relaxării de bun gust. De ce nu te plictisești de "Peretele"? Pentru că se joacă în foarte multe distribuții și mereu descoperi o altă abordare. De exemplu, marțea viitoare, 3 noiembrie, joacă Mariana Dănescu, actrița care s-a născut pentru a face publicul să râdă. Tot marți, joacă și Maria Buză și Marius Manole care vă vor spune o poveste mare cu două buzunare.

[citeste si]

În plus, în "Peretele" sunt niște actrițe atât de frumoase și de talentate încât trebuie să le vedeți. De exemplu, Letiția Vlădescu. Nu suportă să îi spună lumea că este talentată. Așa povestea într-un interviu. Nici noi nu spunem asta, deși am avea toate motivele să o facem. Vă vom lăsa să vă convingeți la Metropolis. 

Aaaa, și la final, Maria Buză dă bomboane oamenilor din public. Sau cel puțin așa s-a întâmplat într-una din seri.

"Peretele e o comedie. Şi cum râsul se poate defini numai pentru că există şi plânsul pe lumea asta, e în aceeaşi măsură şi o dramă. Gata, mă opresc aici, nu mai dezvălui nimic, că îmi vine să povestesc despre ce e, lucru pe care refuz să-­l fac", spunea Lia Bugnar. Și chiar nu merită povestit nimic, ci trebuie neapărut văzut!

Vă las și un fragment cântat de Mariana Dănescu, în "Peretele": "Bărbatul este o minune. Atunci doar când nu e al tău. Pune-i pe deget verigheta și ai să te aștepți la ce-i mai rău. De vrea la alta, fă-i bagajul și du-l la ușă fericită, că cea mai păguboasă specie este femeia care e cinstită. Cum a închis ușa, sari pe tocuri și suge burta, dă rimel și lasă-l pe altul să te adore, dar nu te mărita cu el. Și-atunci ai să înțelegi cuvântul: amantă - figurează în DEX și în sfârșit vei înțelege că soții nu fac bine sex".

Așadar, marți sau miercuri, 3 și 4 noiembrie, sunteți invitați la Teatrul Metropolis să vedeți sau să revedeți "Peretele". Mai multe detalii aici.

P.S: Pe Mariana Dănescu, îndrăgita "Lili" din serialul La bloc", o puteți vedea și în "Prizonierul din Manhattan", la Arcub, pe 8 noiembrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel