Percheziţii de amploare în Bucureşti şi 3 judeţe

Polițiștii au descins, luni dimineață,  la persoane fizice şi firme din Bucureşti şi 3 judeţe, în 50 de locaţii, într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani, cu un prejudiciu de 5 milioane de euro.

Peste 150 de poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, efectuează 50 de percheziţii în municipiul Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Dâmboviţa şi Ialomiţa. Sunt puse în aplicare 36 de mandate de aducere, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.

În urma cercetărilor, s-a stabilit faptul că persoanele bănuite ar fi folosit o firmă de avocatură şi un lichidator judiciar, pentru înfiinţarea, iar ulterior lichidarea şi radierea mai multor firme, prin intermediul cărora ar fi încheiat tranzacţii fictive, în scopul deducerii ilicite de T.V.A.

Prejudiciul este estimat la 5.000.000 de euro, rulajul total al circuitului evazionist fiind de aproximativ 12.000.000 de euro.

Societăţile comerciale implicate activau în diverse domenii, precum publicitate, echipamente medicale, tehnologia informaţiilor, construcţii, pază sau consultanţă.

Persoanele vizate vor fi conduse pentru audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Poliţiei Sector 4 Bucureşti.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel