PERCHEZIȚII LA PETROLUL PLOIEȘTI, pentru un prejudiciu de 15 milioane de euro imputat de procurorii DIICOT. Finanțatorul DAN CAPRĂ, ridicat de mascați și dus la audieri

Procurorii DIICOT au descins marți la sediul clubului Petrolul Ploieşti. Anchetatorii suspectează comiterea de evaziune fiscală ce ar fi condus la un prejudiciu de peste 15 milioane de euro, scrie gsp.ro.

Potrivit observatorulph.ro, Dan Capră, finanţatorul Petrolului, alături de fratele său Nicolae, au fost ridicaţi de acasă de mascaţi şi duşi la Parchet pentru audieri. De asemenea, directorul general al clubului, Marius Bucuroiu, a fost dus la audieri.

Citește și: Percheziții DNA în Buzău, București și Alba, la peste 30 de locații

Iată comunicatul transmis de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) cu privire la acest caz:

"Ancheta a fost declanşată ca urmare a sesizării primite de la Direcţia Generală Antifraudă.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că o parte din membrii grupării, în calitate de administratori ai S.C. FOTBAL CLUB PETROLUL S.A. Ploieşti, au iniţiat în anul 2012 o grupare infracţională organizată la care au aderat şi ceilalţi membri, în vederea creării unor lanţuri infracţionale care să favorizeze firmele administrate de membrii grupului, respectiv în scopul preluării şi finanţării S.C. FOTBAL CLUB PETROLUL S.A. Ploieşti.

Astfel, au fost efectuate operaţiuni nereale prin emiterea de documente şi facturi fictive, în scopul deducerii TVA şi diminuării bazei de impozitare (impozit pe profit).

De asemenea, în scopul creării unor relaţii comerciale inexistente între firmele implicate în activitatea infracţională, cu clubul sportiv, au fost facturate diferite servicii şi livrări de mărfuri, sumele astfel obţinute fiind însuşite de către membrii grupării, în scopul preluării şi finanţării clubului, prin creditări succesive.

Prejudiciul produs prin activitatea infracţională este 15.400.000 euro.

La sediul D.I.I.C.O.T – ST Ploieşti vor fi aduse în vederea audierii 30 de persoane, urmând a fi dispuse măsuri legale în cauză. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii. Acţiunea a fost realizată cu sprijinul Grupării Mobile de Jandarmi „Matei Basarab” Ploieşti.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel