Percheziții în Capitală în această dimineață! Prejudiciu uriaș

Poliția Română efectuează, luni dimineaţă, nouă percheziții în București. Vizate de anchetatori sunt locuințele unor persoane bănuite că ar fi creat un prejudiciu de aproximativ 1.500.000 de euro, prin punerea la dispoziția publicului de opere protejate (programe de televiziune), utilizarea unor mărci înregistrate fără consimțământul titularilor şi spălare de bani.

Luni, 12 octombrie, polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice a Inspectoratului General al Poliţiei Române, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție - Secția de urmărire penală și criminalistică, efectuează nouă percheziţii pe raza municipiului Bucureşti, la locuinţele a patru persoane şi la sediile unor societăţii controlate de acestea.

Suportul de specialitate este asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale – Inspectoratul General al Poliției Române.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2013-2015, cei în cauză ar fi creat mai multe pagini de internet, prin intermediul cărora ar fi pus la dispoziţia publicului şi ar fi retransmis, contra cost, programe ale unor posturi de televiziune cu acces restricţionat, fără a avea acordul acestora, încălcând astfel prevederile în materia drepturilor de autor.

Pentru a comercializa dispozitivele speciale de recepţie a acestor programe şi pentru a încasa sume de bani de la abonaţi, aceștia ar fi înfiinţat numeroase societăţi atât în România cât şi în alte state (inclusiv societăţi de tip „off-shore” înfiinţate în Cipru şi SUA-Delaware).

[citeste si]

Cu ajutorul societăților înființate, ar fi disimulat tranzacţiile efectuate şi ar fi ascuns veniturile obţinute din aceste activităţi ilicite, mare parte din sumele obţinute în acest mod fiind reinvestite.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională, estimat până în prezent, este de aproximativ 1.500.000 de euro.

Cei vizați vor fi conduși, pentru audieri, la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, în urma probatoriului administrat, urmând a fi dispuse măsurile procedural penale care se impun.

Cele patru persoane sunt cercetate pentru săvâşirea infracțiunilor de punerea la dispoziția publicului de opere protejate (programe de televiziune) şi de utilizare a unor mărci înregistrate fără consimțământul titularilor şi spălare de bani.

Acțiunea beneficiază de sprijinul specialiştilor din cadrul Institutului Naţional de Criminalistică, precum şi al luptătorilor Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale – Inspectoratul General al Poliției Române.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel