Percheziții în Capitală și 11 județe: 8 persoane reținute

Poliţiştii ilfoveni au reţinut opt persoane în urma percheziţiilor efectuate marţi, în Bucureşti şi 11 judeţe, la domiciliile a 48 de persoane bănuite de evaziune fiscală, precum şi la sediile firmelor administrate de acestea, prejudiciul cauzat bugetului de stat fiind de aproximativ 50.000.000 de lei.

'Poliţiştii au identificat bunuri mobile şi imobile aparţinând persoanelor vizate, asupra cărora s-a dispus măsura sechestrului asigurator, în vederea recuperării prejudiciului', informează IPJ Ilfov, potrivit Agerpres.

Potrivit anchetatorilor, o parte dintre membrii grupării au înfiinţat mai multe societăţi comerciale tip fantomă, prin intermediul cărora au emis facturi fictive către alte 200 de unităţi economice, facilitându-le administratorilor acestora sustragerea de la plata TVA şi a impozitului pe profit.

Citește și: Percheziții în București și șase județe. Acuzații de evaziune și spălare de bani

'În urma percheziţiilor, 34 de persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Ilfov pentru audieri. De asemenea, de la sediile societăţilor comerciale vizate poliţiştii au ridicat documente financiar-contabile şi alte înscrisuri în vederea probării activităţii infracţionale a membrilor grupării', se arată în comunicat.

Totodată, au fost puse în executare 28 de mandate de aducere.

Ancheta este coordonată de procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti. În investigaţiile efectuate, poliţiştii au beneficiat de suportul de specialitate al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă şi al Direcţiei pentru Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel