Percheziții DNA la primăria Iași. Primarul Nichita, vizat într-un dosar de corupție

gheorghe-nichita
gheorghe-nichita

Procurorii DNA efectuează joi dimineață 21 percheziții în Iași, într-un dosar în care este vizat și primarul Gheorghe Nichita (PSD). Anchetatorii au descins la primăria din Iași, la locuința edilului, la poliția locală, dar și la alte adrese, potrivit Digi24.

UPDATE: Conform Agerpres, Nichita este suspectat că, în scopul obținerii pentru sine a unui folos necuvenit, a solicitat unor lucrători ai Poliției Locale Iași, respectiv funcționari publici cu funcții de conducere, instituție aflată în subordinea sa, să efectueze acțiuni de supraveghere operativă a unor persoane, folosind personalul polițienesc și bunurile aflate în dotarea poliției.

Procurorii DNA fac, joi dimineata, 18 perchezitii la primaria Iasi, la locuinta edilului Gheorghe Nichita (vicepresedinte PSD), la politia locala si la mai multe adrese, intr-un dosar in care sunt vizate fapte de coruptie, transmite Digi 24.

Nichita este suspectat în legătura cu finanțarea și contractele pentru poliția locală a municipiului, coordonată și finanțată direct de Primaria Iași.

Gheorghe Nichita, vicepreședinte PSD, conduce primăria din Iași din 2003.

Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, Secția de combatere a corupției, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise de la începutul anului 2015 până în prezent, transmite DNA într-un comunicat de presă.

Procurorii mai arată că în cursul zilei de 30 aprilie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 21 locații situate în județul Iași, din care trei sunt sediile unor instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel