Percheziții de amploare la firme din Capitală, Prahova şi Ilfov

Poliţiştii din Prahova efectuează, marţi, 43 de percheziţii la sediile unor societăţi comerciale şi la locuinţele mai multor suspecţi de comiterea de infracţiuni economice, 30 de persoane urmând să fie duse la audieri.

"În această dimineaţă, poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova efectuează 43 de percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Prahova şi Ilfov, la domiciliile unor persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani, precum şi la sediile unor societăţi comerciale", informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

În baza facturilor emise de firmele "fantomă", bugetul de stat a fost prejudiciat cu aproximativ 6,6 milioane de lei, constând în impozit pe profit neconstituit şi TVA dedus în mod ilegal.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2009 - 2016, persoanele în cauză ar fi creat un circuit fiscal fictiv, în vederea reducerii bazei de impozitare a sumelor datorate bugetului de stat. În fapt, prin intermediul societăţilor comerciale, persoanele cercetate ar fi efectuat operaţiuni bancare (retrageri de numerar) pentru acte comerciale care nu ar fi avut loc în realitate. "De asemenea, sumele de bani rulate prin circuitul fictiv şi care constituie produsul infracţiunii de spălare a banilor sunt în valoare de 12,5 milioane de lei", se arată în comunicat. Un număr de 30 de mandate de aducere vor fi puse în executare, persoanele depistate urmând a fi conduse la audieri. La acţiune participă şi jandarmi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel