PER îi cere explicații lui Cioloș: Avion pentru Iohannis de la Guvernul italian

Vicepreşedintele PER, Mirică Dimitrescu, a declarat că Guvernul Cioloş intenţionează să cumpere de la guvernul italian un avion pentru Preşedinţie, fapt ce va genera cheltuieli de peste 100 de milioane de euro pentru următorii patru ani. 

Mirică Dimitrescu susţine că Guvernul Cioloș ar intenţiona să cumpere un avion pe care Guvernul italian l-a achiziţionat şi nu-l foloseşte.

”Solicităm explicaţii complete asupra sumelor de achiziţie, întreţinere şi exploatare a avionului destinat Preşedinţiei, atât cu privire la achiziţia lui, cât şi la costurile de asigurare, întreţinere şi exploatare pe următorii patru ani. Atragem atenţia că cifra aruncată pe piaţă de circa 20 de milioane de euro este o mare înşelătorie, aceasta scuzând o obligaţie suplimentară de peste 100 de milioane de euro pentru următoarea perioadă de patru ani. Aceasta în situaţia în care rămâne un singur avion. Probabil că se va hotărî, dintr-un motiv sau altul, că trebuie şi un avion de rezervă şi vorbim de nişte cifre pe care nu ştiu dacă guvernele ulterioare sunt pregătite să le aibă în vedere. (...) Senatorii şi deputaţii PER vor apela la instituţia 'interpelare parlamentară' pentru a solicita date complete asupra acestei uluitoare nepăsări asupra banului public şi asupra abandonării companiei TAROM în interesul păstrării, zicem noi, vasalităţii faţă de unul din puternicii Europei, respectiv Guvernul italian. Cel puţin astea sunt informaţiile pe care le avem, că unul din avioanele vizate ar fi un avion pe care Guvernul italian l-a achiziţionat şi nu-l foloseşte”, a spus vicepreşedintele PER. 

Soluția, în campanie electorală

”Soluţia actuală ne îngrijorează cu atât mai mult cu cât apare într-o perioadă electorală, apare într-o perioadă în care necesarul bugetului de rezervă al Guvernului în mod normal şi legal ar fi trebuit să se îndrepte către oamenii deznădăjduiţi, pe care îi vedem în judeţele afectate de inundaţii. (...) Noi am considerat că nu este oportun ceea ce se întâmplă astăzi, brusc să ne aducem aminte de lux. Nu cred că România astăzi îşi permite o atitudine de acest gen”, a punctat vicepreşedintele PER.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel