Pensiile speciale pentru aleşii locali, amânate de Senat

Plenul Senatului a amânat, marţi, luarea unei decizii în cazul propunerii legislative privind pensiile speciale pentru aleşii locali, la propunerea liderului grupului parlamentar al PSD, Mihai Fifor. 

Senatorii au decis, cu 66 de voturi 'pentru', două 'împotrivă' şi o abţinere, retrimiterea propunerii legislative la Comisia de constituţionalitate pentru două săptămâni. Comisia pentru constituţionalitate a Senatului a dat luni raport favorabil la propunerea legislativă privind pensiile speciale pentru primari, viceprimari, preşedinţii şi vicepreşedinţii Consiliilor Judeţene, punând-o în acord cu decizia Curţii Constituţionale.

Preşedintele comisiei, senatorul PSD, Ovidiu Donţu, a precizat că membrii acestui for au adoptat amendamentele din raportul comisiei de fond a Camerei Deputaţilor, stabilind că această lege va intra în vigoare din ianuarie 2017, iar banii vor fi acordaţi de la bugetele locale. Donţu a arătat că nu vor beneficia de această pensie cei care au fost condamnaţi definitiv cu executare în exercitarea funcţiei de ales local.

'Există şi posibilitatea ca Ministerul Dezvoltării să elaboreze norme. Nu se pot cumula pensiile de ales local şi cea de parlamentar. După un mandat întreg se primesc aceşti bani şi nu vor primi pensii cei care au fost condamnaţi cu executare în exercitarea atribuţiilor de ales local, primar, viceprimar, preşedinte de Consiliu Judeţean şi vicepreşedinte de CJ', a explicat el. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel