Pedeapsa cea mai grea pentru un fost primar. Câți ani cu executare a primit

Foto ilustrativ
Foto ilustrativ

Un fost primar a fost condamnat la închisoare cu executare. 

Fostul primar al oraşului Curtici, Nicolae A. Aniţei, a fost condamnat de Judecătoria Arad la patru ani de închisoare cu executare într-un dosar în care a fost judecat pentru conflict de interese.

În cauză, procurorii l-au acuzat pe Aniţei de mai multe conflicte de interese, după ce au descoperit că Primăria oraşului Curtici, prin semnătura primarului, făcea afaceri cu societăţi care, ulterior, semnau contracte cu firma lui Nicolae A. Aniţei. În sentinţa pronunţată de magistraţii Judecătoriei Arad, care l-au condamnat pe fostul edil pentru fiecare infracţiune de conflict de interese în parte, se spune că se "aplică inculpatului Nicolae A. Aniţei pedeapsa cea mai grea, aceea de 3 ani închisoare, pe care o sporeşte cu 1 an închisoare, urmând ca inculpatul să execute în final pedeapsa de 4 ani închisoare, în regim de detenţie. Aplică inculpatului, pe perioada de 10 ani, pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute la art. 64, şi anume: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat".

Nicolae A. Aniţei şi-a dat demisia din funcţia de primar al oraşului Curtici cu doar două luni înaintea alegerilor locale. El nu va mai putea reveni nici la conducerea Registrului Auto Român, filiala Arad, acolo unde a fost director înainte de a deveni primar. Sentinţa Judecătoriei Arad nu este definitivă, aceasta putând fi atacată cu apel în 10 zile de la comunicare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel