Pe cine acuză premierul Turciei pentru atentatele de la Ankara

Premierul turc Ahmet Davutoglu a declarat, luni, că autoritățile din Turcia consideră gruparea jihadistă Statul Islamic ca fiind suspectul principal în cazul dublului atentat sinucigaș comis sâmbătă la Ankara.

”Având în vedere modul în care a fost comis acest atac, considerăm investigațiile asupra Daech (acronimul arab al Statului Islamic) ca fiind prioritatea noastră”, a afirmat șeful guvernului de la Ankara, în cadrul unui interviu acordat canalului de informații NTV, potrivit Agerpres.

Premierul turc a precizat în același timp că alegerile legislative din Turcia, programate pentru 1 noiembrie, vor avea loc la data stabilită, în pofida acestui atentat: ”Oricare ar fi circumstanțele, alegerile vor avea loc”, a declarat Davutoglu în același interviu.

Două explozii succesive s-au produs sâmbătă în apropierea gării centrale din Ankara, în cel mai sângeros atentat comis vreodată în Turcia. Ultimul bilanț indică 97 de morți și 507 răniți. Atentatul a vizat o manifestație organizată de sindicate, partide și ONG-uri apropiate cauzei kurde, pentru a denunța reluarea confruntărilor dintre forțele de securitate turce și rebelii kurzi.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel