PDL la Romexpo: a intrat un partid, au ieșit două

Cam în felul de mai sus se poate rezuma Convenția PDL. Ziua a început cu discursul unui Traian Băsescu neconvingător, în cuvintele căruia scânteia mobilizatoare pare a se fi stins pentru totdeauna. A urmat o cuvântare slabă a d-nei Udrea, un fel de patinaj artistic pe câteva idei și o cuvântare puternică a lui Vasile Blaga, plină de entuziasmante locuri comune. (A existat și un cuvânt al d-nei Monica Macovei, dar la această Convenție și d-sa, și grupul d-sale de autointitulați reformiști au trecut aproape neobservați).

Vasile Blaga a recâștigat partidul. Mai exact, l-a câștigat, în sfârșit. Traian Băsescu l-a pierdut.

Înainte de a părăsi PDL, împreună cu susținătorii săi, doamna Udrea contestă rezultatul votului. Este obligată s-o facă, pentru a avea un pretext de a se retrage. Problema este că, dacă exagerează în contestarea noii conduceri, riscă să devină un fel de Mircea Geoană al PDL. Însă d-sa are suficientă inteligență politică, încât să nu cadă în această capcană. Cum se va numi ”noul PDL” al d-nei Elena Udrea nu este greu de anticipat.

În urmă cu câteva secunde, dl. Băsescu a ținut, printr-un mesaj postat pe facebook, să spună ”adio” PDL. D-sa a declarat că-și va continua drumul cu alți camarazi politici, ”care nu fug cu urnele”…

Epoca Traian Băsescu se sfârșește în stil caragialesc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel